Steaua, 100 de puncte într-un singur meci!

Etapa a 7-a a SuperLigii CEC Bank a opus singurei echipe neînvinse din competiție, Steaua, pe Tomitanii Constanța.

Pe terenul din Ghencea nu se punea problema învingătoarei prin prisma clasamentului și a valorii lotului. Începutul de joc a confirmat diferența de forțe, roș-albaștrii distanțându-se rapid la 21 p la sfârșitul primelor 10 minute. Oaspeții au meritul că au practicat un joc deschis, nu au urmărit limitarea scorului, încercând să puncteze.

Elevii antrenorilor Dumbravă și Mihalache au controlat autoritar jocul, astfel că au marcat nu mai puțin de opt eseuri în prima repriză, constănțenii replicând prin doar o reușită, scorul la pauză fiind elocvent, 54-7.

Tomitanii încep actul secund printr-un nou eseu și joacă plăcut ochiului, neîncercând să închidă jocul în niciun moment. Dezlănțuirea Stelei continuă, 7 eseuri făcând ca scorul să devină unul cum rar am mai întâlnit în ultimul timp, cu o echipă depășind 100 p marcate. Dacă socotim că și oaspeții au reușit patru încercări, avem în față un spectacol ofensiv și mult apreciat în rugby, o încercare la aproape 4 minute.

Sportivitatea și dorința exclusivă a celor două echipe de a încerca să își vadă de joc și să nu obstrucționeze adversarul, reiese și din faptul că nimeni nu a jucat loviturile de pedeapsă pe but, încercând să poarte acțiuni de atac la mână.

Scor final: Steaua-Tomitanii Constanța 101-26 (54-7). Steaua a punctat prin 15 eseuri, 13 transformate, 127 p în total reflectă deschiderea în joc și dorința comună a celor două echipe de a practica cursivitatea în acțiuni, atitudine ce poate atrage publicul la un rugby-spectacol.

Etapa viitoare Steaua, liderul la zi al campionatului va susține o probă de foc pe terenul campioanei en-titre, CSM Baia Mare, în data de 12 iunie. În meciul tur, după o partidă extrem de disputată steliștii s-au impus la limită 18-17.

 

 

Distribuire social media