Steaua a câștigat derby-ul cu Dinamo în Superliga Națională de rugby

Echipa de rugby Steaua București a învins sâmbătă, 4 mai 2019, eterna rivală Dinamo, cu scorul de 54–19 (26-12), în derby-ul etapei a 13-a a Superligii CEC Bank.

Într-un meci pe care l-a controlat de la început până la final, Steaua a reușit 8 eseuri și 7 transformări față de doar două eseuri și două transformări ale formației oaspete.

În ciuda diferenței mari de scor, stelistul Cristi Pană, unul dintre cei mai buni jucători ai meciului, nu consideră că meciul a fost ușor.

“ Derby-urile cu Dinamo nu sunt niciodată meciuri ușoare pentru că sunt multe orgolii în joc și este o tradiție să dăm totul pe teren. Începutul a fost mai echilibrat dar după aceea am reușit să ne impunem și așa s-a făcut această diferență de scor”
Cristi Pană, Steaua București

La sfârșitul meciului antrenorul ros-albaștrilor, Dănuț Dumbravă, era mulțumit de rezultat și speră ca jucătorii mai tineri și cei cu experiență să devină și mai omogeni în joc pentru o evoluție cât mai bună în faza play-off-ului, câștigarea campionatului rămânând obiectivul principal al echipei.

În urma acestui rezultat, Steaua a urcat provizoriu pe prima treaptă a clasamentului având 51 de puncte, urmată de Timișoara Saracens 49 puncte și CSM București 48 puncte, aceasta din urmă având un meci mai puțin disputat (va întâlni duminică în deplasare pe SCM Gloria Buzău).

În ultima etapă a sezonului regulat, a 14-a, Steaua va juca în deplasare la CSM București, în data de 11 mai pe stadionul Olimpia.

Distribuire social media