STEAUA A CÂȘTIGAT SEZONUL REGULAT LA HOCHEI, DUPĂ O CONFRUNTARE CU SCÂNTEI CU PROGYM GHEORGHENI

Echipa de hochei CSA Steaua Rangers, revelația actualului sezon hocheistic, a confirmat revenirea în elita hocheiului românesc prin câștigarea sezonului regulat al Campionatului Național de Hochei pe Gheață, în fața echipelor Corona Brașov și Sport Club Miercurea-Ciuc.

Steliștii s-au impus aseară pe gheața patinoarului din Cârța în ultimul meci al sezonului, disputat împotriva echipei Progym Gheorghieni, într-o partidă marcată de numeroase tensiuni atât înafara patinoarului, cât și pe gheață.

Dacă riscurile din afara gheții au fost eliminate grație unor măsuri organizatorice de ultim moment, dar și cooperării cu forțele de ordine și cu reprezentanții Jandarmeriei Române care au asigurat partida, pe gheață lucrurile s-au rezolvat mult mai tranșant.

Nota de tensiune care a caracterizat primele cinci minute a escaladat repede într-un joc agresiv din partea harghitenilor, care au comis o serie de durități consecutive, sancționate însă regulamentar de arbitrii întâlnirii. Steliștii au profitat de eliminările din echipa oaspeților și au executat o șarjă necruțătoare de trei goluri, în minutele 6:18, 7:13 și 7:45, prin reușitele lui Zabludovsky, Lușneac și, din nou, Zabludovsky.  Până la finalul primei părți, Progymul a redus din diferență prin golul lui Daradics, dar Steaua a refăcut repede avantajul de trei goluri printr-o reușită individuală a aceluiași Zabludovsky, care a marcat neasistat în ultimul minut al reprizei.

Repriza a doua a fost un adevărat spectacol pe gheață. Pe fondul unui joc cursiv, în care ambele echipe s-au concentrat mai mult la hochei decât la durități, steliștii s-au impus fără drept de apel înscriind de cinci ori fără a primi nici un gol. Seria a fost deschisă de Georgescu, care a înscris un gol spectaculos în inferioritate numerică, în secunda 49 a reprizei. Scorul meciului a fost apoi ridicat la 9-1 prin reușitele lui Butochnov, Mărcuș, Borysenko și a veteranului Viorel Nicolescu.

Steaua Rangers a început repriza a treia fără portarul titular Adrian Catrinoi, în locul lui fiind trimis portarul de rezervă.  După aproape jumătate de repriză de joc cursiv, același Nicolescu a ridicat scorul la 10-1 pentru steliști, moment în care tensiunile au revenit pe gheață, iar jocul a căpătat accente din ce în ce mai violente. Progym a înscris de două ori în superioritate numerică, dar steliștii au stabilit scorul final prin ucraineanul Pavlo Borysenko, care a înscris pentru 11-3, tot pe o superioritate a harghitenilor, cu trei minute înainte de final. A fost practic momentul care a dat tonul unor durități majore, la un pas de a se transforma într-o bătaie generala în ultimele 50 de secunde ale întâlnirii, într-o repriză în care arbitrii au dictat nu mai puțin de… 97 minute de penalizare (!) și trei pedepse de meci de rea conduită pentru durități excesive (două împotriva lui Pal Szombor și Laszlo Szekely de la Progym și una împotriva tânărului Florian Bocu, de la Steaua). Intervenția arbitrilor și pedepsele dicate au liniștit puțin spiritele, suficient ca ultimul minut să se scurgă iar partida să se încheie fără alte incidente.

Prin această reușită, CSA Steaua Rangers a urcat pe primul loc în clasamentul sezonului regulat, împingând Sport Club Miercurea-Ciuc pe poziția a treia, care o elimină din play-off și o trimite direct în lupta pentru locurile 5-6 ale actualei ediții de campionat.

Cealaltă participantă în Liga Mol, Corona Brașov, rămâne astfel singura echipă calificată direct în play-off (ea continuând să joace în următoarea perioadă doar în Liga Mol), în timp ce celelalte trei locuri ale play-off-ului național vor fi disputate de Steaua Rangers, Dunărea Galați, Progym Gheorghieni și Sportul Studențesc pe durata a nouă turnee, care se vor desfășura în perioada decembrie-februarie.

Deși a câștigat sezonul regulat, Steaua Rangers va trebui să lupte în continuare pentru a-și menține prima poziție în clasament și a se califica în play-off de pe locul 1, pentru a evita o eventuală semifinală contra Coronei Brașov, calificată direct pe locul 3 (sistemul semifinalelor este 1-4 și 2-3). A doua clasată după faza pe turnee se va califica în play-off de pe locul doi, în timp ce a treia clasată va ocupa locul 4, lăsat liber de Sport Club Miercurea-Ciuc.

Distribuire social media