Steaua a dominat categoric Campionatele Naționale de la Bacău!

25 de medalii de aur pentru sportivii steliști la Bacău. Amalie Forster (15 ani) a fost vedeta competiției

Campionatele Naționale de sărituri în apă, disputate week-endul trecut, la Bacău, au adus sportivilor Clubului Steaua București 36 de medalii, dintre care 25 de aur, 8 de argint și 3 de bronz.

La seniori, Constantin Popovici (33 de ani) a obținut patru titluri naționale, obținând și baremul de calificare pentru Campionatele Mondiale și Europene, din această vară. Cătălin Preda (30 de ani) a urcat și el de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de concurs, obținând și un loc doi.

La doar 15 ani, Amelie Forster a fost vedeta întrecerilor. Sportiva stelistă a obținut patru titluri naționale la senioare și alte patru medalii de aur la juniori II. Mai mult, Amelie a primit titlu de cea mai bună sportivă a Campionatelor Naționale. Și ea a obținut calificarea la Campionatele Mondiale de seniori, care vor avea loc în luna iunie, la Budapesta, dar și la Europenele și Mondialele rezervate juniorilor. Campionatele Mondiale ale juniorilor vor avea loc în luna iulie, la Otopeni.

Alexandru Avasiloae (18 ani) a obținut și el 5 medalii la seniori (2 aur, 3 argint), plus cinci titluri naționale la juniori I. Alexandru a realizat și el baremul pentru Mondialele și Europenele de juniori. La juniori I, Tudor Popa a obținut patru titluri naționale și trei locuri 2.

Pe podium, la competiția de la Bacău, au mai urcat Robert Butnariu (bronz la seniori, un loc 2 și un loc 3 la juniori I) și Maria Casian, o medalie de bronz la juniori I.

Distribuire social media