Steaua a ratat dramatic trofeul Cupei României

Steaua București a jucat în finala Cupei României, disputată la Constanța, în fața marii rivale, Dinamo. Echipa „roș-albastră” a condus 50 de minute pe tabelă, dar a ratat dramatic pe final. A fost un meci în care băieții noștri au luptat admirabil.

Din păcate, am plătit tribut faptului că Dinamo a avut o bancă mai lungă, mai multe soluții la schimbări! Oboseala de pe final, la jucătorii care au stat 60 de minute pe teren.

În minutul 47, steliștii și-au pierdut stâlpul apărării, pe Martin Johansson, eliminat pentru a treia oară, iar acest lucru s-a dovedit decisiv în economia partidei. Deși am pierdut, Ovidiu Mihăilă și elevii săi merită însă toate felicitările!

Am bătut Constanța în semifinale

Steaua a făcut un joc extraordinar și în semifinale. A fost un meci dramatic în fața gazdei Dobrogea Sud Constanța. În timpul regulamentar de joc a fost egal, 18-18. Elevii lui Ovidiu Mihăilă și ai lui Ștefan Laufceac au condus la pauză cu 10-8, dar apoi a trebuit să tragă din greu pentru a reveni de la minus 3 pe tabelă. De altfel, roș-albaștrii au egalat în ultima secundă, dintr-o aruncare de la 7 metri transformată de Ciprian Șandru!

În prelungiri, Steaua a fost clar echipa mai bună, s-a desprins la patru goluri avantaj, 24-20 și a câștigat fără emoții, 25-22.

Trei premii individuale pentru Steaua București

Handbaliștii noștri au fost recompensați pentru prestațiile lor:

– trofeul pentru cel mai bun portar – Ionuț Iancu;
– trofeul pentru cel mai tehnic jucător- Dragoș Hanțaru;
– golgeterul turneului- Andrei Mihalcea

Steaua și-a asigurat prezența în viitoarea ediție a EHF European League, a doua competiție europeană ca valoare. „Roș-albaștrii” mai au un obiectiv important, săptămâna viitoare. Trebuie să învingă Minaur Baia Mare pentru a obține medaliile de bronz în Liga Zimbrilor.

FINAL 4 CUPA ROMÂNIEI

Semifinală

Dobrogea Sud Constanța – Steaua 22-25 (10-8) după prelungiri

Au marcat: Ciprian Șandru 8, Andrei Mihalcea 6, Dragoș Hanțaru 4, Gabriel Burlacu 2, Sabin Constantina 2, Ionuț Iancu 1, Nemanja Grbovic 1, Ramon Șomlea 1.

Finală

Steaua-Dinamo 23 – 24 (16-13)

Andrei Mihalcea 7 goluri, Dragoș Hanțaru 5, Gabriel Burlacu 4, Sabin Constantina 3, Ciprian Șandru 2, Nemanja Grbovic 2.

Distribuire social media