Steaua Baschet eliminată în semifinalele Ligii Naționale

Echipa Steaua CSM Eximbank a fost eliminată în această seară din semifinalele Ligii Naționale masculine de baschet, după ce a pierdut meciul cu numărul 3 al seriei, pe terenul celor de la BC Mureș Tg. Mureș, cu scorul de 88-70 (20-15, 20-17, 27-21, 21-26).

Formația gazdă a dominat meciul da capo al fine, principalul segment statistic unde s-a creionat diferența fiind coșurile de trei puncte și recuperările ofensive. Formația noastră s-a prezentat obosită, fără posibilitatea unei rotații complete. Edificator este că în primul sfert și apoi în partea de debut a celui de-al doilea, doar doi jucători roș-albaștri punctaseră, Nicoară și Amis.

Mureșenii au jucat dezinvolt, iar diferența pe tabela de marcaj a crescut constant în defavoarea elevilor lui Nikșa Babcevic. Gazdele au câștigat primele trei sferturi, în timp ce în al patrulea și-au permis să bage în teren jucătorii tineri și foarte tineri.

Sezonul încă nu s-a încheiat pentru baschetbaliștii noștri, care vor juca în finala mică, împotriva echipei care va pierde pe cealaltă parte de tablou. Energia Rovinari s-a impus în semifinala respectivă, cu 80-78 în fața celor de la CSU Asesoft Ploiești. Prahovenii conduc în serie cu 2-1.

Cel mai eficient jucător al steliștilor, la Tg. Mureș, a fost Titus Nicoară (foto) care a terminat aproape de double-double, cu 22 de puncte, 9 recuperări și două pase decisive. Amis a adunat 18-9-1, iar Ikonic cu 14-5-3.

În orice caz, obiectivul secției de baschet a fost atins, ținta stabilită la începutul sezonului fiind o clasare în primele patru echipe ale campionatului masculin.

Distribuire social media