Steaua bate Dinamo !

Pentru rugbyștii roș-albaștrii, sezonul competițional 2021-2022, a debutat astăzi 10 aprilie,  printr-un meci contând pentru grupa a II-a a Cupei României.

Adversarul a fost Dinamo București, un vechi și redutabil rival. Stadionul de rugby din cadrul complexului Ghencea a fost gazda acestei prime încleștări. Dinamoviștii s-au prezentat la start cu un lot serios întărit față de sezonul precedent. Cu un efectiv ce cuprindea 14 jucători străini, 13 sud-africani și un georgian, adversarii sperau la un rezultat cât mai bun în fief-ul Stelei.

Partida a debutat intens, cu un joc încrâncenat la nivelul liniilor de înaintare. Oaspeții au speculat în minutul 10 prima oportunitate reală ivită și au deschis scorul printr-un eseu netransformat, scor 0-5. De aici a pornit asaltul stelist. Elevii antrenorilor Dumbravă și Mihalache au trecut la conducerea ostilităților, dominând clar atât jocul pe grămadă cât și jocul în tușă. Două eseuri realizate de Ionuț Dumitru și Daniel Plai, completate de alte 7 puncte reușite de același Plai, au făcut ca tabela să indice la pauză scorul de 17-8, în favoarea echipei mai bune, Steaua.

Actul secund a început în aceeași notă de luptă acerbă, cu o superioritate stelistă în jocul de ansamblu la nivelul tuturor liniilor. Rugbyștii noștri au mai marcat 21 de puncte, prin trei eseuri reușite de Bărdașu, Boldor și Surugiu, toate transformate de Plai. Dinamoviștii nu au găsit un răspuns pe masură, replicând cu doar două eseuri, unul singur transformat.

Dârzenia din cele două tabere se reflectă și în cele patru cartonașe galbene, adică eliminări temporare de 10 minute, împărțite egal între cele două rivale. Scorul final, 38-20, reflectă perfect jocul din teren, cu o echipă stelistă mai omogenă, mai echilibrată, capabilă să gestioneze matur o întâlnire de mare luptă și cu mari ambiții.

15-le de start al echipei noastre a fost: Bălan, Bărdașu, Bădălicescu, Tweddle, Doroftei, Arvinte, Sobota, Strătilă, Bartoli, Plai, Dumitru, Tangimana, Chibuwe, Iliuță, Sioeli.

Pe parcursul meciului antrenorii steliști au rulat întreg efectivul. Au mai intrat în teren: Boldor, Butnariu, Savin, Surugiu, Moyake, Vueti, Neagu, Căpușanu.

În campionatul intern, SuperLiga CEC Bank, Steaua va  întâlni în prima etapă tot pe Dinamo. Meciul se va disputa pe terenul propriu din cadrul complexului Ghencea, în data de 24 aprilie.

Distribuire social media