Steaua București a pierdut la mare luptă

Azi, 11 septembrie 2019, pe stadionul din comuna Berceni, echipa de fotbal Steaua București a pierdut la mare luptă, după prelungiri, în fața Concordiei Chiajna, divizionara secundă, scor 1-2 (1 – 1) și a fost eliminată din faza a IV-a a Cupei României.

Echipa de start a fost următoarea: 22. Horia Iancu, 20. Marian Neagu, 5. Sergiu Bactăr, 89. Ovidiu Morariu, 13. Adrian Ilie, 8. Andrei Neagoe, 30. Liviu Băjenaru, 15. Valentin Bărbulescu, 7. Florin Răsdan, 31. Robert Elek, 11. Andrei Antohi.

Rezerve: 1. Teodor Meilă, 10. Rareș Enceanu, 6. Petre Capotă, 47. Alin Robu, 99. Vlad Nițu, 9. Valentin Niculae, 17. Cosmin Mihai.

În faţa a peste 1300 de spectatori, echipa militară, singura echipă din liga a IV-a care a ajuns în această fază a competiției, și-a arătat superioritatea, făcând un meci spectaculos. Prima repriză a fost dominată de steliști prin presing, atacuri succesive și o apărare de fier. Ritmul meciului a crescut constant, jucătorii noștri reușind să aibă multe ocazii la poarte Concordiei. Steaua a avut cinci ocazii bune de a marca. Echipa a fost creativă și dornică de succes, a creat superioritate, însă prima repriză s-a-ncheiat cu o remiză albă.

Și în repriza secundă Steaua a continuat să domine, putând să deschidă scorul în minutul 53, după un contraatac fulger, atunci când Răsdan a lovit bara transversală după o centrare a lui Antohi. În minutul 80, în urma centrării lui Niculae de pe partea dreaptă, Răsdan a finalizat cu o lovitură de cap. Aproape de calificarea în 16-imile de finală ale Cupei României, Steaua a fost egalată cu trei minute înainte de fluierul de final, prin șutul lui Grădinaru de la marginea careului. În prelungirile reprizei secunde, Steaua a continuat lupta, însă portarul Concordiei a respins de 3 ori într-o fază, reușind să apere atât în fața lui Antohi (2 șuturi) cât și a lui Robu (foarfecă pe spate).

Prelungirile au continuat la fel de intens, meciul s-a jucat pe contre, Nica reușind în minutul 114 golul victoriei şi al calificării pentru Concordia.

„Din acest motiv este frumos fotbalul. Am condus noi, ne-au egalat, după care au condus ei, am încercat să egalăm şi nu am mai putut. Eu sunt mulţumit de ceea ce am realizat. Am jucat un fotbal calitativ, ne-am ridicat la nivelul echipei adverse, o echipă de liga a doua. Cred că puteam mai mult, dacă nu luam acel gol de 1-1 şi trecea acea fază, puteam să câştigăm meciul cu 1-0. Noi am spus că vom face o echipă care nu va avea probleme cu promovarea, în iarnă vom mai aduce 2-3 jucători să pregătim echipa pentru liga a III-a. În momentul de față avem o echipă solidă care poate să facă față și în Liga a III-a” – a declarat la finalul meciului Iulian Miu, antrenorul secund al echipei Steaua București.

În etapa viitoare, a cincea din Liga a IV-a, Steaua București va juca pe stadionul Rocar cu AFC Comprest Gim. Partida va avea loc pe 14 septembrie 2019, ora 17.00.

Distribuire social media