Steaua București a serbat 33 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni la fotbal

De 33 de ani, ziua de 7 mai este una de sărbătoare pentru clubul Steaua București! Marți, 7 mai 2019, în cadrul unei festivități organizate de către clubul Steaua București, jucătorii, antrenorii şi conducătorii echipei de fotbal din 1986 au sărbătorit, la Cercul Militar Național, aniversarea a 33 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni.

Cu această ocazie, au primit plachete aniversare, din partea actualei conduceri a clubului, foştii jucători Tudorel Stoica, Mihai Majearu, Marius Lăcătuş, Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Gavril Balint, Miodrag Belodedici, Victor Piţurcă, Marin Radu, Constantin Pistol şi Anghel Iordănescu.

În absenţa ministrului Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, secretarul de stat pentru politica de apărare şi relaţii internaţionale, Nicolae Nasta, a primit o plachetă semnată de componenţii echipei care cucereau trofeul european la 7 mai 1986.

Printre invitații speciali la acest eveniment s-a numărat și Gheorghe Hagi, care nu s-a aflat în echipa care a dispus de FC Barcelona, dar a cucerit Supercupa Europei în 1987 cu formația roș-albastră. De asemenea, au mai fost prezenţi Valentin Ceauşescu, cel considerat “managerul” de la acea vreme al clubului Steaua, secretarul de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza, precum şi secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, George Boroi.

De la evenimentul de marți au lipsit foştii jucători Helmuth Duckadam, Ilie Bărbulescu, Anton Weissenbacher şi Ladislau Boloni, precum şi antrenorul formaţiei Steaua din 1986, Emeric Ienei.

Cei prezenţi au ţinut un minut de reculegere în memoria fostului jucător Lucian Bălan, a fostului preşedinte al secţiei de fotbal a clubului Steaua, Ion Alecsandrescu, şi a fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu, toţi decedaţi în ultimii ani.

Președintele CSA Steaua, Bixi Pompiliu Mocanu, i-a felicitat pe foştii jucători pentru performanţa din urmă cu 33 de ani şi şi-a exprimat speranţa că în viitor o echipă românească va reuşi să câştige din nou cel mai important trofeu european.

“Câştigarea Cupei Campionilor Europeni de către Clubul Sportiv al Armatei Steaua, considerată un adevărat miracol la acel moment, a reprezentat un punct de cotitură atât în istoria roş-albastră, cât şi pentru întregul sport românesc. Astăzi celebrăm cu membrii acelei echipe, antrenori şi ceilalţi componenţi, 33 de ani de performanţă istorică, de aşteptări şi de dorinţă pentru noi astfel de trofee. Care sunt sigur că aşteaptă în viitor o nouă echipă românească să le obţină. Din punctul meu de vedere, îmi doresc ca performanţa din ’86 să se repete, iar acea echipă să se numească tot Steaua Bucureşti”, a precizat Bixi Pompiliu Mocanu.

 

Distribuire social media