Steaua București așteaptă sezonul de primăvară din fotoliul de lider !

Astăzi s-a tras cortina peste prima parte a sezonului competițional 2020-2021, din Liga a 3-a. Fruntașa seriei, Steaua București a întâlnit, în deplasare, ultima clasată CS Balotești. Diferența clară de valoare a ieșit în evidență încă din startul meciului. A fost o dominare cvasi constantă a liderului, care a pus presiune încă din primele minute la poarta gazdelor.

Prima repriză desfășurată aproape în sens unic a consemnat un sec 3-0 pe tabelă pentru favoriți, prin golurile înscrise de Remus Chipirliu și dubla reușită de Rareș Enceanu.

Imediat după pauză gazdele au ieșit cu mai mult curaj la joc, reușind să echilibreze meciul și chiar să reducă scorul printr-un penalty transformat. Steliștii au înclinat balanța din nou în favoarea lor revenind la conducerea jocului, ratând câteva ocazii importante dar punctând prin George Călințaru și Rareș Enceanu, care realizează un spectaculos hat-trick.

Astfel în prima etapă a returului Steaua reeditează scorul din debutul campionatului, 5-1 cu CS Balotești.

O radiografie a sezonului de toamnă al seriei a 4-a, din cadrul Ligii a 3-a, prezintă, așa cum ne așteptam, un lider neînvins, Steaua București. În cele 10 partide disputate, roș-albaștrii s-au impus de 8 ori, terminând la egalitate de 2 ori.

Chiar dacă finalul turului a fost marcat de efectele pandemiei, implicit al inactivității, care au afectat lotul echipei, steliștii au reușit să-și conserve avansul luat în prima parte a campionatului.

Cu numai 7 goluri primite și 25 marcate, echipa militară a fost vioara întâi în competiție și este favorită certă la câștigarea seriei. Singurul adversar care a încercat să țină pasul cu liderul a fost SC Fotbal Club FCSB SA 2, care a terminat sezonul de toamnă la numai 2 puncte în spatele Stelei. În meciul tur, militarii s-au impus greu în deplasare cu 2-1, în condiții dificile, cu un om în minus în teren circa 35 de minute.

Următoarea etapă din retur, programată la jumătatea lunii martie, ar putea fi importantă în configurarea clasamentului final. Oaspeții din Berceni, echipa a doua a FCSB SA, ocupanta locului secund, se vor deplasa în Ghencea, în fief-ul roș-albastru, la poalele Templului fotbalului românesc, locul unde, cu mare greutate, se pot câștiga puncte.

O victorie a elevilor lui Daniel Oprița ar fi un atu important în tranșarea primului loc, chiar dacă vor mai urma și alte meciuri.

Cu o temeinică pregătire de iarnă și câteva consolidări în rândul lotului de jucători, Steaua București se va apropia de obiectivul propus, promovarea. Numai doi pași în meciurile de baraj ne-ar despărți de accederea în Liga a 2-a.

Suflarea roș-albastră este alături de echipă și speră ca, în primăvară, să facă pasul decisiv pentru revenirea unei echipe de mare tradiție și popularitate în ligile superioare, acolo unde am fost învățați să fim încă din 1947.

Înainte Steaua ! ❤️💙

Distribuire social media