Steaua București câștigă derby-ul cu Dinamo, după un meci electrizant

Luni, 18 noiembrie 2019, la sala „Mihai Viteazul” a avut loc etapa a VI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin – Grupa Valorică A dintre Steaua București – Dinamo Știința București, scor 101 – 97 (26 – 21, 24 – 21, 22 – 25, 29 – 30). Gimnastul Marian Drăgulescu, calificat la Jocurile Olimpice Tokio 2020, a dat lovitura de începere a meciului dintre eternele rivale.

Prin această victorie echipa militară și-a consolidat poziția în grupă cu 9 puncte fiind pe locul cinci (3 victorii și 3 înfrângeri) la egalitate cu SCMU Craiova și BC CSU Sibiu, ocupantele locurilor trei și patru. Pe întreaga durată a meciului steliștii și-au impus jocul, dominând confruntarea. Pentru roș-albaștri a fost a cincea victorie consecutivă cu echipa din Ștefan cel Mare.

Primul sfert aparține steliștilor, care cu o apărare foarte bună se impun cu scorul de 26-21.

În sfertul doi echipa adversă, a reușit să țină ritmul, scor 24-21. Susţinută de toată sala, roș-albaștri şi-au adjudecat primele două sferturi şi la pauză conduceau cu opt puncte, 50-42.

Sfertul trei și patru a fost dominat de echipa Steaua București care s-a mobilizat și a obținut victoria după un joc cu intensitate la ambele panouri.

De la echipa roș-albastră s-au remarcat: Radosav Spasojevic cu 23 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive, Karlo Vragovic cu 22 puncte, Stahinja Jovanovic cu 17 puncte și Will Davis cu 12. Keith Clanton a fost aproape de un triple-double, cu 8 puncte, 14 recuperări și 10 pase decisive.

Cele două formații sunt cele mai galonate din istoria sportului cu mingea la coș, Steaua având 21 titluri și Dinamo 22.

După meci, antrenorul Cătălin Burlacu a declarat: „Mă bucur că am câştigat, un meci cu 200 de puncte, un meci extraordinar de disputat între două echipe demne de acest derby clasic al României. Am avut mai multe şanse să închidem meciul, însă ca un făcut, am ţinut tensiunea până la final.”

Partida a fost urmărită de peste 400 de spectatori, dar și de un grup de suporteri steliști care au încurajat permanent echipa pe parcursul meciului. În tribune s-au aflat și componenți ai echipelor de fotbal și handbal.

Următorul meci va avea loc în sala Mihai Vitezul din București, sâmbătă, 23 noiembrie, ora 17.00  cu echipa U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Meciul va fi transmis de Digi sport.

Distribuire social media