Steaua București debutează cu victorie în Superliga de rugby

Echipa de rugby Steaua București a reușit o victorie pe teren propriu în prima etapă a campionatului, învingând pe Gloria Buzău cu scorul 33-17, după o partidă dificilă în care scorul la pauză indica un avantaj pentru oaspeți.

După prima repriză terminată nescontat cu scorul 7-10 pentru oaspeți, staff-ul Stelei a operat unele modificări, în special la nivelul înaintării.

În minutul 45 eseul lui Eseria Vueti, transformat de Daniel Plai, readuce pe Steaua în avantaj pe tabelă, scor 14-10.

Din păcate, greșelile neforțate ale steliștilor au scos la iveală o serie de probleme, motiv pentru care  în minutul 57 echipa adversă marchează o nouă încercare, transformată de Louis Bowers, ducând scorul la 14-17.

În minutul 65, tresărire de orgoliu și Steaua marchează după o suită de grămezi ordonate la 5m de terenul de țintă, marcator închizătorul Eseria  Vueti. Scorul strâns, 19-17 se menține, transformarea nefiind reușită de stelistul Daniel Plai.

Superioritatea pachetului de înaintare al roș-albaștrilor a făcut din nou diferența, când flankerul sud-african al  Stelei, Kuselo Moyake, s-a desprins din mol pentru 24-17. Transformarea lui Plai duce formația din Ghencea la obținerea bonusului ofensiv, tabela indicând 26-17.

Scorul final, 33-17, s-a consemnat în minutul 80, la ultima fază noul stelist Vasile Bălan a marcat al cincilea eseu, transformat de Florin Vlaicu, reîntors în Ghencea.

Distribuire social media