Steaua București își păstrează poziția de lider!

Cel mai important și așteptat meci al sfârșitului de săptămână în România, a avut loc în Ghencea. Acest lucru poate fi demonstrat și prin interesul enorm al jurnaliștilor de sport pentru această întâlnire. Pentru acest meci, patronul celor de la FCSB a trimis mai mulți jucători la echipa a doua, având un singur scop, acela de a împiedica echipa noastră în lupta pentru promovare. Doar că primele ocazii ale meciului le-au aparținut Stelei. Remus Chipirliu a trimis pe lângă poartă, după o centrare perfectă venită de la Răsdan în primele minute ale partidei.

A urmat apoi cea mai importantă fază a primei reprize. În minutul 13, după un corner, același Chipirliu a recentrat în careu pentru Bărbulescu, care a ajuns la minge înaintea lui Simion și a trimis balonul direct în plasa lui Târnovanu. Gol perfect valabil, însă nu și pentru centralul acestei întâlniri, care a considerat că Bărbulescu a faultat în careu. Au urmat apoi alte acțiuni periculoase ale jucătorilor noștri. Răsdan și Nsiah având cele mai mari ocazii ale primei reprize.

Două goluri și trei cartonașe roșii

Cea de a doua parte a întâlnirii a început cu o întârziere de cinci minute, din cauza jucătorilor oaspeți, care au vrut să rămână mai mult timp la vestiar, lucru care i-a enervat și pe deținătorii drepturilor TV ale acestei partide. Ocaziile mari ale reprizei secunde au aparținut echipei noastre, șuturile lui Răsdan și Chipirliu trecând pe lângă poarta lui Târnovanu. Philippe Nsiah, fotbalistul venit în această iarnă la Steaua, a ales să șuteze de la 40 de metri, în locul unei pase pentru Remus Chipirliu, iar cum ocaziile se răzbună, cei de la FCSB 2 au fost primii care au înscris prin Alexandru Buziuc. Acesta a fost servit perfect de către Adrian Niță iar Ștefan Mușat nu a avut nicio reacție la șutul din voleu al lui Buziuc. Steliștii însă nu au cedat și au continuat să preseze. Golul egalizator avea să vină de la un alt fotbalist venit în această iarnă. Dragoș Huiban, a fost găsit excelent în careu de către specialistul fazelor fixe, George Călințaru și a trimis perfect cu capul, mingea lovind și transversala înainte de a intra în poartă. S-a terminat 1-1, cu trei eliminări pe final.

Daniel Oprița a fost trimis în tribună, la fel și Dragoș Nedelcu împreună cu fundașul grec, Aristidis Soiledis. Rămânem la două puncte în fața celor de la FCSB 2 în clasamentul seriei a 4-a, a Ligii a 3-a, echipă cu care cel mai probabil ne vom reîntâlni la barajul de promovare în liga secundă.

Dragoș Huiban:

”Am crezut până la capăt că vom înscrie. Trebuia să câștigăm acest meci. Pentru mine înseamnă enorm acest gol în primul meu meci oficial pentru Steaua. A fost extraordinar momentul în care i-am văzut pe suporteri la intrarea în complexul Ghencea”.

Sursa Foto: RoSport George Ilinca

Distribuire social media