Steaua București și-a aflat adversara din turul preliminar al Ligii Campionilor la polo pe apă

La sediul Ligii Europene de Natație de la Nyon a avut loc tragerea la sorți a turneelor de calificare în Liga Campionilor la polo pe apă masculin. Steaua București și-a aflat adversarele din turul preliminar al Ligii Campionilor la polo pe apă masculin. Echipa roș-albastră a fost repartizată în grupa A, subgrupa A1, alături de Ortigia, CN Barcelona, Jadran Split și Primorac Kotor. În a doua subgrupă, A2, vor juca: Szolnok, Mladost, Pay’s D’Aix și Ydraikos. Turneul va avea loc la Siracusa (Italia) în perioada 11-15 noiembrie 2020.

Cele 18 echipe participante în preliminarii  au fost repartizate în două serii, de câte două subgrupe, câștigătoarele turneelor urmând să se califice în grupele competiției. Echipele vor fi izolate pe perioada acestor turnee, conform protocolului sanitar LEN.

Sistemul de joc este același pentru ambele grupe. Se joacă fiecare cu fiecare în subgrupe, apoi echipele de pe primul loc vor disputa finalele turneelor. Câștigătoarele se alătura celor 10 formații deținătoare de wild-carduri în grupele competiției. Celelalte echipe vor juca de asemenea pentru clasamentul final, care va decide locul lor la tragerea la sorți pentru cea de-a doua competiție intercluburi, Euro Cup.

Echipele din grupele Ligii Campionilor deținătoare de wildcard sunt: Ferencvaros Telekom (Ungaria), Olympiacos Pireu (Grecia), Pro Recco (Italia), CNA Barceloneta (Spania), Jug AO Dubrovnik (Croația), CN Marseille (Franța), Jadran Herceg Novi (Muntenegru), Spandau 04 (Germania), Dinamo Tbilisi (Georgia), Waspo 98 Hannover (Germania). Cele 12 echipe care vor juca în grupele principale vor fi împărțite în doua serii. Primele 4 clasate din fiecare serie se vor califica la Turneul Final Eight (Hanovra, 03-05.06.2021). Waspo Hannover este calificată la turneul final în calitate de organizatoare.

Distribuire social media