Steaua București termină pe locul secund în Cupa României !

Punctul terminus al sezonului competițional 2020, a fost finala Cupei României. În ultima sâmbâtă a lunii noiembrie stadionul Olimpia din capitală a găzduit întâlnirea dintre Steaua București și Știința Baia Mare.

Cele doua echipe se mai întâlniseră în ultimul act al Cupei de cinci ori. Steaua cucerise de trei ori trofeul pus în joc, așadar exista o rivalitate veche. Partida se anunța deosebit de atractivă, steliștii fiind deținătorii la zi al trofeului în timp ce băimărenii erau campionii en-titre.

Se îndeplineau toate condițiile pentru un meci deosebit de atractiv, de luptă, cu mari orgolii și motivații, un show rugbystic.

Jocul, așa cum era de așteptat, a început prudent cu o tatonare evidentă între cele două echipe care au încercat să speculeze la maxim momentele fixe. Băimărenii au deschis scorul printr-o lovitură de pedeapsă în minutul 7, preluând conducerea cu 3-0.

Un moment mai puțin întâlnit a apărut în minutul 9, când adversarii au avut un evident atac întârziat în tușă, asupra unui jucător stelist, care degajase balonul. Arbitrajul video, la solicitarea centralului, a recomandat de 4 ori lovitură de pedeapsă și cartonaș galben pentru agresor. În mod ciudat, centralul a dictat numai lovitură de pedeapsă, factorii decizionali nereușind să identifice jucătorul băimărean care a comis infracțiunea, astfel că, au adoptat o decizie pripită, de avarie, fără să dicteze eliminare.

Chiar și fără să beneficieze de cele 10 minute de superioritate binemeritate, replica steliștilor a fost promptă și s-a concretizat prin 3 lovituri de pedeapsă transformate de Tudor Boldor, una dintre ele de la 45 m, astfel că puțin după jumătatea reprizei, Steaua era în avantaj, scor 9-3.

A fost momentul în care echipa campioană beneficiind de un pachet de înaintare mai puternic, au început să împingă jocul spre buturile steliste. Această superioritate a grămezii s-a concretizat prin 3 eseuri la centru, marcate în numai 10 minute, scorul pauzei fiind 24-9.

Actul secund a început prin același joc de uzură, prin aceeași luptă surdă, la nivelul grămezii. Liniile de trei sferturi nu au beneficiat de baloane utile, astfel încât jocul s-a bazat pe specularea greșelilor individuale din jocul colectiv.

Fiecare echipă a mai înscris în terenul de țintă advers, Steaua de două ori, Baia Mare o sigură dată (eseuri netransformate). Prin încă două lovituri de pedeapsă, campionii ardeleni câștigă cu 35-19, la capătul unui meci îndârjit, cucerind și Cupa României în 2020.

Roș-albaștrii antrenați de Dănuț Dumbravă și Marcel Mihalache, încheie competiția pe un meritoriu loc 2, la capătul unui sezon marcat de condițiile cu totul speciale de disputare.

Distribuire social media