Steaua câștigă pentru a 14-a oară Cupa României

Echipa noastră a trecut în finală cu 14-13 de rivala CSM Oradea. Este primul trofeu al sezonului pentru ”roș-albaștri” care își păstrează supremația

Turneul final al Cupei României s-a disputat în bazinul din Otopeni, iar în ultimul act s-au întâlnit marile rivale din polo, Steaua București și CSM Oradea. Echipele care și-au tot disputat întâietatea în ultimii ani.

În semifinale, Steaua trecuse de rivala istorică, Dinamo, cu 21-6, în reeditarea finalei din 2022, câștigată tot de ”militari” cu 17-7, iar CSM Oradea a învins Rapid București cu 19-6.

Dramatism până în ultima secundă

Finala Cupei României a avut de toate, dar mai înainte de toate dramatism cât cuprinde. Au fost dese răsturnări de scor, goluri și ratări spectaculoase. Cele mai bune echipe din România nu au făcut rabat de la efort și s-au luptat pentru trofeu până la capăt.

Steaua a condus cu 5-2, apoi cu 7-5, la pauză, pentru ca Oradea să revină în sfertul 3, pe care l-a câștigat cu 6-3! Bihorenii au trecut în față, dar ”roș-albaștrii” nu au capitulat. Andrei Neamțu avea să fie omul meciului, puștiul stelist jucând magistral, cu patru goluri marcate în partea a doua a întâlnirii.

A fost și un duel de la distanță între cei doi portari, coechipieri până în sezonul trecut. Marius Țic a apărat și două aruncări de la 5 metri spre disperarea steliștilor, dar veteranul Mihai Drăgușin a făcut și el minuni, mai ales în sfertul 4. Și-a ajutat din nou echipa să treacă la conducere și să câștige în ultimele secunde cu 14-13.

La final, băieții noștri  l-au aruncat pe antrenorul Bogdan Rath în bazin, sărbătorind încă un trofeu, primul al sezonului. Steaua a reușit anul trecut eventul.

”Ca mai toate finalele, sunt perioade de suferință în timpul lor, trebuie să fii gata să le înfrunți. Sunt fericit. Contează mult factorul psihologic, am avut momente foarte, foarte grele, am ratat două penalty-uri, dar băieții au luptat până la capăt. Suntem o echipă în formare, în creștere, avem mulți jucători tineri. E primul meu trofeu și sunt foarte fericit că am învins”, a declarant antrenorul Stelei, Bogdan Rath.

Steaua București-CSM Oradea 14-13 (3-1, 4-4, 3-6, 4-2)

Steaua: Mihai Drăgușin, Adrian Mihăluță – Andrei Neamţu 4 goluri, Nebojsa Vuskovic 3, Vlad Georgescu 3, Nikola Moskov 1, Filip Klikovac 1, Nicolae Oanţă 1 şi Dimitri Goanţă 1, Tudor Fulea, Victor Antipa, Răducu Dincă, Francesco Iudean, Andrei Țepeluș, Andrei Armean. Antrenor: Bogdan Rath

CSM Oradea: Marius Țic, Raul Gavriș – Tiberiu Negrean 5, Mateja Asanovic 3, Mihnea Gheorghe 2, Nichita Ilisie 1, Vlad Dragomirescu 1, Levente Vancsik 1, Istvan Szabo, Darian Luncan, Silvian Colobrovschi, Ferenc Czenk, Bogdan Remeș, Ianis Soponar, Andrei Marinescu. Antrenor: Ciprian Cîmpianu

14 trofee ale Cupei României are acum Steaua București în vitrină. CSM Oradea a cucerit de 4 ori Cupa, ultima dată în 2020

Distribuire social media