Steaua CSM EximBank se opreşte în sferturile de finală din Cupa României

Steaua CSM EximBank a ratat calificarea în Final Four-ul Cupei României, după ce a pierdut returul sferturilor de finală cu CSM CSU Oradea, 72-76. Partida s-a jucat la Bucureşti, în Sala Regimentului de Gardă “Mihai Viteazul”, după ce bihorenii s-au impus pe teren propriu cu 77-76.

Meciul de la Bucureşti a debutat cu introducerea în Hall of Fame-ul secţiei de baschet a clubului Steaua a lui Petre Brănişteanu, dar şi cu un moment dedicat preşedintelui Virgil Stănescu, care a împlinit 39 de ani.

Oradea a fost echipa mai prezentă în ofensivă în primul sfert, reuşind să se distanţeze la 7 puncte după primele 3 minute de joc (12-5) şi să încheie actul cu un parţial de 10-3, 25-14.

Steaua a revenit în joc în sfertul secund, când a limitat ofensiva Oradei la doar 5 puncte înscrise în primele 5 minute. Formaţia noastră înscria 15, ajungând la doar 1 punct în urmă, 29-30. În ciuda celor 27 de puncte reuşite de Steaua, Oradea a fost echipa care a intrat în avantaj la pauză, scor 42-41.

Steaua a menţinut ritmul şi în al treilea sfert şi s-a instalat la conducere încă din start, 44-42. Echipa antrenată de Hristu Şapera intra în ultimele 10 minute în avantaj, 59-56.

Lucrurile nu au mai mers la fel de bine pentru Steaua şi în sfertul final. Cu doar 1 punct marcat în primele 3 minute, echipa noastră a pierdut conducerea şi nu a mai recuperat avantajul. Oradea s-a distanţat şi la 8 puncte (65-73) şi a stabilit scorul final, 76-72.

Titus Nicoară şi-a confirmat statutul de marcator principal al Stelei în meciurile de Cupa României. Titus a înscris 22 de puncte, fiind urmat de Nikola Malesevic, cu 15 puncte. Cei mai buni recuperatori ai echipei au fost Marko Marinovic şi Mihai Paul, cu 5 recuperări fiecare. Marko Marinovic a reuşit doar 3 aruncări din 20 încercate din acţiune.

Andrei Mandache a fost cel mai bun jucător de la Oradea, cu 17 puncte, 6 recuperări şi 4 interceptări. Will Franklin a reuşit un double double, cu 13 puncte şi 10 pase decisive.

CSM CSU Oradea este prima echipă calificată în Final Four-ul Cupei României.

Următorul meci pentru Steaua CSM EximBank va fi pe 12 ianuarie, în campionat, cu CSU Atlassib Sibiu. Revenim cu detalii.

 

sursa: www.steauabaschet.ro

Distribuire social media