Steaua deasupra tuturor

Steaua București a câștigat al șaselea titlu național din istorie. Echipa roș-albastră a reușit eventul în 2023, câștigând și Cupa României la începutul anului

Echipa feminină de polo a Stelei a câștigat pentru a șasea oară titlul în România, formația din Ghencea dominând autoritar întrecerea internă. Rivalele Dinamo și Rapid nu au reușit să le țină piept roș-albastrelor care în 26 de etape au suferit doar două înfrângeri, câte una cu Dinamo și Rapid!

”Sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat în acest sezon. Am câștigat atât Cupa, cât și campionatul, în ciuda faptului că și adversarele s-au întărit. Dinamo a luat jucătoare chiar de la noi. Dar am muncit mai mult decât anul trecut, am tras din greu cu gândul la realizarea obiectivelor”, a declarat antrenorul Ionuț Cismaru.

Briana Mihăilă, a contribuit la toate cele 6 titluri din istoria Stelei. De la primul, cucerit în 2015, până la acesta ultimul, din 2023. ”Am găsit mereu motivația să luptăm, să câștigăm în fața rivalelor. Rapid a fost o perioadă mai bună, apoi Dinamo. Dar noi am vrut să câștigăm trofee, e minunat când câștigi medalii”, a declarat Briana. Din acest sezon ea a fost aleasă, prin vot, de coechipiere și căpitanul echipei. ”A fost o bucurie și o onoare în același timp. Sper că le-am adunat pe toateși am fost o echipă mai sudată ca niciodată”, a adăugat Briana Mihăilă.

Ana Șerbănescu, golgeterul Stelei, a primit trofeul pentru cea mai tehnică jucătoare a campionatului. Iar antrenorul Ionuț Cismaru, cel care antrenează și naționala României, a fost desemnat cel mai bun tehnician al sezonului 2022-2023.

6 titluri are acum Steaua în vitrină la polo feminin: 2015, 2017, 2018, 2020, 2022, 2023

Lotul Stelei, campioană națională

Diana Togănel, Ioana Piedemonte, Krisztina Szeghalmi, Amalia Crîșmaru, Miroslava Stankovianska, Briana Mihăilă, Andreea Bobeanu, Iulia Nonea, Andra Sandu, Ana Șerbănescu, Daniela Katlovska, Teodora Hazu, Teodora Pisaroschi,

Antrenori: Ionuț Cismaru, Andrei Stoicuț și Gelu Lisac

Distribuire social media