Steaua din nou în finala Cupei României !

Grupa semifinală B, a programat pe stadionul din Ghencea ultima confruntare înainte de finală. Steliștii, cu un parcurs fără greșeală în meciurile anterioare au primit vizita rivalilor tradiționali de la Dinamo. Chiar și cu numeroase indisponibilități în rândul lotului, meciul propunea un favorit clar, roș-albaștrii impunându-se categoric și în meciul tur din deplasare, scor 50-10.

Echilibrul debutului s-a menținut până în minutul 12, când Steaua a pus primele puncte pe tabelă prin eseul la centru al lui Porojan transformat de Boldor. Oaspeții au replicat agresiv, prin aglomerări și împingerea jocului în terenul advers în urma unor grămezi succesive, punctul lor forte.

Chiar dacă dinamoviștii au redus la minim diferența prin două lovituri de pedeapsă 7-6 în minutul 33, sfârșitul reprizei a adus steliștilor un eseu colectiv, marcator Pană, transformat de același Boldor, scorul pauzei fiind 14-6.

Actul secund a debutat prin același joc închis, de uzură, bazat pe progresie la nivelul liniei de înaintare. O nouă lovitură de pedeapsă pentru alb-roșii, reduce scorul la 14-9. Ultimele 20 de minute ne-au oferit un spectacol ofensiv, o dispută mult peste aspectul celor 60 de minute anterioare.

Steaua a reușit 4 eseuri spectaculoase prin Boldor, Strătilă și Iliuță- 2, în timp ce Dinamo a răspuns printr-o singură reușită. Scorul final 38-14, reflectă realitatea din teren și îi motivează pe rugbyștii roș-albaștri pentru meciul decisiv din finală.

În finala Cupei României, Steaua București deținătoarea trofeului, va întâlni campioana en titre CSM Stiinta Baia Mare, câștigătoarea Grupei A. Meciul va fi programat în data de 28.11.2020, ora 12:00, pe stadionul Olimpia din București și va fi transmis în direct pe TVR 1.

Înainte Steaua !❤️💙

Distribuire social media