”Steaua este un club de legendă cu o poveste frumoasă!”

Aceasta este caracterizarea făcută Stelei de noul antrenor al echipei, francezul Stephane Plantin, cel care a mai antrenat în România. Campion mondial în 2001, ca jucător, Plantin îi ia locul lui Ovidiu Mihăilă pe banca echipei noastre

Stephane Plantin are 51 de ani și o carieră foarte importantă în spate. Ca jucător, între 1997 și 2003 a îmbrăcat de 76 de ori tricoul naționalei Franței, devenind campion mondial în 2001.

Stângaci, extremă dreapta, a câștigat Cupa Franței cu Toulouse în 1998, an în care a fost ales și cel mai bun pe postul său în campionatul din Hexagon.

Ca antrenor, a pregătit Nancy, Minaur Baia Mare și Toulon, ultima formație în campionatul feminin.

”Sunt fericit să încep un nou proiect la Steaua!”

Stephane Plantin este familiarizat, cât de cât, cu campionatul României. A mai antrenat în sezonul 2019/2020 pe Minaur Baia Mare. Acum, la Steaua, are ambiții mari și se consideră norocos că a ajuns să antreneze o formație cu istoria Stelei.

”Sunt foarte fericit să încep un proiect nou cu Steaua. Mi-am dorit, sincer, să mă întorc în România”, a declarat Plantin.

”Steaua este un club de legendă cu o poveste frumoasă în spate, aș vrea să-mi asociez numele cu această poveste pentru a scrie o pagină frumoasă. Pentru asta e nevoie de rezultate concrete și de un proiect atractiv. Trebuie să existe o concordanță între istoria clubului, calitatea jocului produs și obiectivele realiste pe care o să le avem, bazate pe calitatea jucătorilor noștri”, a subliniat Plantin.

Îi place campionatul din România pentru că ”este de un nivel bun, cu un lot de jucători destul de variat. Este uneori prea dur, dar calitatea lui este incontestabilă”, consideră noul antrenor al Stelei.

Ionuț Georgescu va fi secund

Vizavi de lotul de jucători, Stephane Plantin spune că, în mare parte, este conturat, dar că mai vrea întăriri. ”Am lucrat cu stafful la aducerea a două-trei elemente suplimentare. Sperăm să facem noi anunțuri de jucători, în curând”, a spus Plantin.

Steaua a terminat pe locul 4 sezonul trecut în Liga Zimbrilor și va juca în viitoarea ediție a Challenge Cup. Stephane Plantin va avea un colectiv tehnic exclusiv român cu Ionuț Georgescu, fostă extremă dreapta, ca și el, care va îndeplini rolul de secund, și cu Ionuț Ciobanu antrenor de portari. Marius Tudor va fi preparatorul fizic.

Distribuire social media