Steaua, în centrul atenției în cadrul proiectului „Săptămâna Europeană a Sportului”

O serie de foști și actuali mari sportivi ai Stelei participă în aceste zile la acțiuni legate de Săptămâna Europeană a Sportului, în programul #BE ACTIVE.

Marți, la prânz, în zona Rotonda din Plaza România, a avut loc o conferință de presă cu tema „Sportul – o alternativă pentru sănătate”. Organizată de Primăria Sector 6, în colaborare cu clubul Steaua București și Federația Română de Canotaj, la conferință au participat Marian Drăgulescu, campion european și mondial la gimnastică, Simona Gherman, campioană olimpică la scrimă, Maria Boldor, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din acest an, Sandu Pop, secretar general FR Canotaj, Dorin Alupei, antrenor federal canotaj, Magdalena Rusu, Sergiu Bejan și Mădălina Bereș, campioni europeni și mondiali la canotaj, dar și primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

„Sectorul 6 este un sector activ, un sector în care se face sport. Acordăm finanțare pentru cluburile sportive din sector. Am discutat cu Federația Română de Canotaj pentru a dezvolta, pe lacul Morii, o bază de canotaj. Dacă și Apele Române ne vor permite, ne asumăm să contruim această bază sportivă. Avem, de asemenea, un plan ca să facem o arenă de baschet în aer liber. Avem o serie întreagă de activități sportive pe care le organizăm, ne-am alăturat cu plăcere „Săptămânii Europene a Sportului”. Îmi doresc să strângem colaborarea cu clubul Steaua pentru că sunt sportivi din sectorul 6 care sunt modele de urmat”, a declarat primarul Ciucu.

Clubul Steaua este un partener de nădejde

Simona Gherman, managerul sportiv al secției de scrimă la Steaua București, a vorbit și ea despre sport și practicarea lui. „Clubul Steaua este un partner de nădejde când este vorba de sport. Așteptăm copiii în număr cât mai mare pe teren, în sălile de sport. Clubul Steaua are o bază foarte mare, îi așteptăm pe toți să ne calce pragul. Pentru o minte sănătoasă și un corp sănătos este nevoie și de sport”.

Magdalena Rusu a făcut parte din barca de 8 plus 1 la Campionatul Mondial de la Racice, iar duminică a urcat pe cea mai înaltă treptă a podiumului. „Canotajul este un sport foarte frumos, părinții trebuie să-și îndrume copiii la sport, nu neapărat la canotaj. Orice sport e bine să-l practici. Sportul te dezvoltă armonios, crează caractere puternice. În sport nu există numai victorii, ci și eșecuri. Iar din înfrângeri putem învăța. Un sportiv frumos este foarte bine văzut întotdeauna”.

„Creăm viitori adulți mult mai responsabili!”

Marian Drăgulescu este multiplu medaliat olimpic, european și mondial. A făcut sport de înaltă performanță până la 41 de ani. „Ca sportiv aveam obiective clare, termene, dar cu toate acestea ne confruntăm cu emoții greu de suportat. Am încercat să mă detașez, să-mi păstrez energia pentru concursuri, să-mi controlez emoțiile cât mai bine. Corpul este ca un vehicul, dacă îl lăsăm în parcare, ruginește. La orice vârstă, trebuie să facem mișcare. Cei care au și talent, pot face sport de performanță”, a declarat Drăgulescu.

Maria Boldor, sportiva Stelei medaliată cu bronz la Mondialele de scrimă, a îndemnat părinții să-și ducă copiii la sport. „Eu am început scrima la 10 ani, dar acum copiii pot veni mult mai repede. Când începi să practici sport o faci pentru mișcare, dar ca și la mine îți descoperi apoi pasiunea. Consider că pentru a atrage copiii la sport, trebuie să le oferim deschidere, să încerce, ei să-și poată alege ceea ce doresc. Îi ajută la dezvoltarea personalității lor, a mentalului lor. Creăm astfel viitori adulți mult mai responsabili!”.

În Plaza România puteți admira o expoziție foto cu câțiva sportivi de seamă ai Stelei care au avut rezultate notabile în concursurile interne și internaționale.

Distribuire social media