Steaua începe noul sezon cu gândul la titlu! Trei noutăți în lotul roș-albastru

Meciul de rugby dintre CSM Stiinta Baia Mare si CSA Steaua, finala mare a Ligii Nationale de Rugby, desfasurat pe Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf din Bucuresti, duminica 04 decembrie 2022. © FOTO:Vasile Mihai-Antonio/SPORT PICTURES

Deținătorii Cupei României și vicecampionii României, steliștii dau, vineri seara, startul noii ediții a Superligii de rugby în disputa cu U Cluj Napoca.

De la ora 19:45, în direct la Prima Sport 3, Steaua va întâlni echipa ardeleană pe stadionul ”Steaua” din complexul Ghencea. Echipa noastră abordează noul sezon competițional cu un lot de 33 de jucători. Sunt și trei noutăți în formația antrenată de Ștefan Acsinte. David Abashidze este un gruzin de 24 de ani care evoluează pe poziția de pilier dreapta. El a jucat ultima dată în campionatul Suediei, la Trelleborg.

Andrei Toader vine de la Dinamo și evoluează în linia a doua. Are 27 de ani și un fizic impunător: 2,03 metri și 124 de kilograme.

Ultimul pe listă este Ioan Nichitean (21 de ani), component al naționalei de rugby în 7 a României. Vine la Steaua de la RC Gura Humorului.

Steaua are în lot 12 străini: doi georgieni (Davit Abashidze și Gaga Araguli), doi fijieni (Jone Marawa și Ratu Taniela Maravunawasawasa), doi jucători din Tonga (Sioeli Lama și Fonovai Tangimana), doi neo-zeelandezi (Hinckley Vaovasa și Monson Vaovasa), doi din Africa de Sud (Nkosikhona Masuku și Matthew Twedlle) și câte un rugbyst din Zimbabwe (Chibuwe Ngoni) și Namibia (Jan George Rossouw).

Un nou sistem competițional

FR Rugby a schimbat sistemul competițional. Cele 14 echipe sunt împărțite în trei grupe:

Grupa 1: CSM Știința Baia Mare, CSA Steaua, SCM USV Timișoara, CS Dinamo, CSU ELBI Cluj
Grupa 2: CS Năvodari, CS Știința Petroșani, Poli Iași, RC Grivița UNEFS, CSM Galați
Grupa 3: RC Bârlad, CSM Constanța, RC Gura Humorului, CSM Bucovina Suceava

Se va juca tur-retur în sezonul regulat, după care vor accede în semifinale. În funcție de poziția ocupată în clasamentul final din fiecare grupă, echipele vor disputa partide pentru locurile 1-4 (finala mare, respectiv finala mica), partide pentru locurile 5-8, partide pentru locurile 9-12 respectiv partide pentru locurile 13-14.

Steaua București a jucat sezonul trecut finala campionatului, dar a pierdut 15-22 cu Știința Baia Mare. În schimb, băieții noștri au câștigat Cupa României, 25-23 cu RCM Timișoara, în ultimul act.

Distribuire social media