Steaua intră în play-off cu ambiții mari!

De ani buni suporterii steliști așteptau revirimentul echipei noastre de hochei care de o lungă perioadă se zbătea într-o mediocritate nemeritată.

Un suflu nou în cadrul echipei s-a încercat prin schimbarea conducerii tehnice și câteva transferuri care s-au dovedit a fi reușite. Astfel, Răzvan Lupașcu și Nicușor Lușneac, doi foști sportivi dedicați culorilor roș-albastre, au devenit antrenorii care și-au asumat responsabilitatea de a încerca să readucă Steaua în prim planul hocheiului intern. Susținuți de conducerea clubului și a secției au realizat o întărire a lotului care promitea o abordare foarte serioasă a campionatului, cu o mare motivație în a ataca obiective de vârf în noua ediție.

Sezonul a început cu finala Cupei României din 2022, finală în care Steaua revenea după mult timp. Disputată în deplasare la M. Ciuc, în compania echipei locale Sport Club, campioana en-titre, partida s-a încheiat cu victoria categorică a gazdelor. Rămânea totuși de notat clasarea pe locul secund a echipei Steaua în cea de-a doua competiție internă.

Această întâlnire a fost prefața noului campionat 2022-2023, care aducea pentru Steaua o mult așteptată și dorită premieră. După ani și ani, roș-albaștrii s-au întors în București pentru disputarea meciurilor de acasă, la Patinoarul Allianz Țiriac Arena.

Primul pas în regăsirea parțială a identității, în revalorificarea termenului de „acasă”, a fost reîntâlnirea cu suporterii care așteptau cu multă nerăbdare posibilitatea de a-și susține favoriții din tribune. Și așteptările devotatului public stelist, nu au fost înșelate. Hocheiștii au conștientizat toate aceste atuuri și au pornit la drum încrezători și dedicați.

În cele 26 de partide disputate, Steaua a avut evoluții bune și foarte bune. Roș-albaștrii au jucat de la egal la egal cu toate echipele fruntașe, dispărând sentimentul de inferioritate care se regăsea în anii trecuți. Dovadă stau victoriile importante obținute cu ocupantele podiumului din anul anterior. Fără pași greșiți în fața adversarilor mai accesibili din partea a doua a clasamentului, Steaua a impus o cadență ridicată care a adus-o în postura de a figura printre protagonistele campionatului.

Bilanțul sezonului regulat este unul de excepție, nemaiîntâlnit de mult timp. Cu două restanțe rămase de jucat Steaua prezintă o linie de clasament foarte spectaculoasă. În cele 26 de întâlniri, steliștii au acumulat 17 victorii în timpul regulamentar, 3 victorii în prelungiri și numai 6 înfrângeri. Cele 57 de puncte obținute, o situează pe podium, împărțind la egalitate aproape perfectă locul 2 cu echipa din Gheorgheni. De altfel, în urma unui dublu succes pe teren propriu în fața aceluiași adversar, Steaua și-a asigurat accesul în PLAY-OFF. Un singur punct din cele două restanțe dificile de la M. Ciuc poate consfinți clasarea pe un onorant loc 2, la finalul sezonului regulat.

La intrarea în faza finală a contribuit întreg lotul care se prezintă omogen, sudat, bine articulat și organizat.

Poarta este asigurată excepțional de Ors Adorjan, procentajul șuturilor parate fiind de 89,24%, din 576 șuturi primite apărând 514. Cu o poartă sigură și apărarea se prezintă la fel de bine. Steaua are 70 de goluri primite, fiind de asemenea pe locul 2 în clasamentul celor mai sigure defensive. Cele mai bune prestații din rândul fundașilor le-au avut Andrei Gerasimov, Roman Alexeev și Timur Rasulov.

Atacul rămâne compartimentul cel mai spectaculos din hochei. Cu 143 de reușite, ofensiva și-a adus aportul la acest parcurs remarcabil al Stelei. Aleksandr Vasiliev (17 g), Zsolt Peter (13 g), Andi Filip (12 g) și Andrei Mikhnov (10 g).

Meritul este deosebit pentru noul cuplu de antrenori, Răzvan Lupașcu și Nicușor Lușneac. Într-un timp relativ scurt, ei au schimbat atitudinea jucătorilor pe gheață. Bazat pe o bună pregătire fizică și o motivare permanentă lotul nostru pare pregătit să mențină linia ascendentă pe care se află. Dăruirea demonstrată de băieții noștri s-a văzut în unele momente când, conduși clar pe tabelă, nu au renunțat și au revenit spectaculos dovedind încrederea din sânul echipei.

Antrenorul principal Răzvan Lupașcu și-a exprimat satisfacția pentru locul 2 ocupat și intrarea în play-off, făcând câteva considerații:

Mă bucur pentru că am crescut de la meci la meci și băieții au înțeles că va fi un sezon diferit față de cele trecute. Munca lor a făcut să ne atingem obiectivele propuse. Sperăm să rămânem conectați și programul competițional să ne ajute. Play-off-ul nu are o favorită clară, pot apărea surprize mai ales din partea noastră. Am vorbit cu băieții, ne-am propus și sperăm la o medalie!”

Suntem siguri că elevii tandemului „L-L”, Lupașcu și Lușneac vor avea aceleași evoluții încântătoare și în play-off. La forța de joc a echipei se va adăuga și forța Peluzei Sud care a fost prezentă alături de hocheiști și la bine și la rău.

Cu această susținere din rândul dedicaților suporteri, Steaua pornește hotărât pe drumul revenirii în elita hocheistică.

Să fim împreună lângă această frumoasă echipă și să sperăm că așteptarea a luat sfârșit!

Înainte Steaua! ❤️💙

Distribuire social media