Steaua învinge în Ștefan cel Mare!

SuperLiga CEC Bank a programat astăzi, 29 mai debutul returului din sezonul regulat. Etapa a VI-a prezenta un mare punct de interes prin ciocnirea dintre cele două rivale, Steaua și Dinamo.

Dinamo, în calitate de echipă gazdă primea replica singurei echipe neînvinse din campionat, Steaua. În ultimii ani roș-albaștrii au dominat clar duelurile directe însă în actualul sezon, rugbyștii dinamoviști au etalat un lot întărit de numeroși străini și s-au prezentat ca o echipă  ofensivă care marchează multe puncte meci de meci. Era cadrul necesar pentru a urmări o dispută aprigă, imprevizibilă, un rugby de clasă, cu multe realizări.

Startul meciului a arătat două echipe extrem de motivate, extrem de angajate în meci. În primele 6 minute s-au acordat două cartonașe galbene, cate unul de fiecare parte, adică eliminări temporare de 10 minute, ceea ce demonstrează totala implicare în joc a celor două combatante.

Până în minutul 30 s-a punctat doar din lovituri de pedeapsă, scorul fiind favorabil gazdelor, 6-3. O nouă eliminare temporară de 10 minute în rândul dinamoviștilor a dat prilejul elevilor lui Dănuț Dumbravă să profite, speculând două acțiuni ofensive în flankul stâng. În numai 3 minute, Steaua a reușit două încercări, prin Surugiu și Neagu, una fiind transformată de Boldor. Primele 40 de minute s-au încheiat cu Steaua în avantaj, 15-6.

Repriza secundă a păstrat nota de echilibru în joc. Dinamo a reușit un eseu netransformat la scurt timp după reluare, reducând diferența pe tabelă la numai 4 p, 11-5. Steaua a replicat imediat, reușind încă două eseuri, prin acțiuni lucrate colectiv, dând dovadă că se află la cârma partidei permanent.

Finalul acestei întâlnirii, consemnează victoria elevilor antrenorilor Dumbravă și Mihalache cu scorul de 27-14, ceea ce le conferă și punctul bonus în clasament pentru patru eseuri înscrise și diferența de 7 p. Steaua a redus la minim apetitul ofensiv al adversarilor care până acum s-a remarcat prin multe puncte marcate. Bine așezați în teren roș-albaștrii au dominat jocul. Defensiva noastră a funcționat ireproșabil iar liniile ofensive au speculat foarte bine oportunitățile ivite.

Cele 4 încercări ale echipei noastre au fost reușite de: Neagu (2), Surugiu (1) și Nasalo (1), alte 7 p au fost reușite de: Boldor 5 (1lp+1tr) și Plai 2 (1tr).

15-le de start al Stelei a fost: Sioeli, Neagu, Popa, Nasalo, Dumitru, Boldor, Surugiu, Savin, Bărdașu, Bădălicescu, Tweddle, Doroftei, Kuselo, Sobota și Vueti.

Pe parcursul meciului au mai intrat: Pană, Bălan, Căpușanu, Strătilă, Arvinte, Bartoli, Plai și Chibuwe.

În etapa viitoare, Steaua întâlnește pe teren propriu formația Tomitanii din Constanța. Partida se va disputa în data de 5 iunie în Complexul Sportiv Steaua.

Sursă foto: super-liga.ro

Distribuire social media