Steaua la doi pași de asaltul decisiv !

În etapa a 16-a, Steaua București a întâlnit pe teren propriu pe FC Rapid 2. Meciul tur a fost dificil și s-a încheiat cu victoria la limită a noastră, prin golul marcat de Florin Răsdan în repriza secundă, 1-0.

Întâlnirea retur nu se anunța o piedică pentru elevii antrenorului Daniel Oprița, ținând cont că formația oaspete ocupa un loc la periferia clasamentului seriei.

Începutul meciului a arătat o formație stelistă dominând clar situația din teren, foarte multe acțiuni de atac construite cu migală, nu au fost finalizate atât din cauza ineficacității atacului nostru cât și datorită prestației de excepție a portarului oaspeților. Roș-albaștrii au presat în continuu poarta adversă,  creându-și cel puțin cinci mari ocazii de gol. Adversarii s-au mulțumit cu o apărare agresivă, fermă, fără nici o intenție ofensivă și scorul primelor 45 de minute a fost 0-0.

Daniel Oprița, a aruncat forțe proaspete în ofensivă prin introducerea creatorilor Băjenaru și Răsdan. Dominarea steliștilor a continuat destul de categoric. Față de prima repriză, oaspeții au încercat să iasă din defensiva absolută și au avut tentative de a intra în careul de 16 m al Stelei, având o singură ocazie notabilă.

Treptat, superioritatea steliștilor și-a spus cuvântul, presiunea asupra rapidiștilor făcându-i pe aceștia să cedeze prima oară în minutul 79 când Remus Chipirliu a fost faultat în careu, iar penalty-ul just acordat a fost transformat impecabil de Emilian Pacionel. Odată eliberați de presiunea rezultatului, steliștii au atacat în valuri și desprinderea a venit firesc printr-o reușită a fundașului Walace, în minutul 89, în urma unei faze fixe executată de Băjenaru.

Scorul final 2-0, reflectă perfect nivelul valoric din teren, echipa noastră reușind să destrame o perdea defensivă bine organizată și motivată. Liderul seriei a 4-a, Steaua București, va mai disputa două etape până la intrarea în faza finală, unde sperăm că va atinge obiectivul dorit de toată suflarea roș-albastră, PROMOVAREA !

Echipa noastră a evoluat în formula: Ștefan Mușat, George Călinţaru, Walace da Silva, Dean Beţa, Adrian Ilie, Alexandru Zaharia, Rareș Enceanu, Valentin Bărbulescu, Emilian Pacionel, Dragoș Huiban, Remus Chipirliu.

În repriza secundă, Dragoș Huiban, Alexandru Zaharia, Adrian Ilie, Rareș Enceanu,Valentin Bărbulescu, au fost înlocuiți cu Liviu Băjenaru, Florin Răsdan, Robert Neacșu, Cezar Mihalache și Mădălin Mihăescu.

În penultima rundă, care se va desfășura în data de 24 aprilie, Steaua București, va întâlni în deplasare pe CS Tunari.

Distribuire social media