Steaua București, liderul Ligii a 2-a!

Etapa a 5-a a Ligii a 2-a a programat astăzi 29 august, întâlnirea dintre Steaua București și Ripensia Timișoara, meci găzduit de moderna arenă din Ghencea.
Oaspeții poartă un nume mare în istoria fotbalului românesc. Ripensia, fondat în 1928, a fost primul club profesionist de fotbal din România și în perioada interbelică a cucerit patru titluri de Campionă Națională și două Cupe ale României. În 1948 clubul a dispărut din peisajul fotbalistic. Reînființată în 2012, gruparea timișoreană a pornit din Liga a 4-a ajungând la nivelul actual, Liga a 2-a.

Steaua pornea favorită, cu 10 p obținute din 12 posibile, timișorenii ocupând locul 9 cu 6 p, rezultate în urma unei singure victorii și a trei egaluri.

Prima repriză a fost o luptă surdă între cele două compartimente mediene ale adversarelor. Cu o ușoară dominare stelistă, ocaziile de poartă au întârziat să apară. Foarte multe centrări nefinalizate posesie îndelungată fără efect, rare oportunități de gol. Un șut periculos al lui Băjenaru pe lângă poartă în minutul 40 a animat puțin atmosfera, prea puțin pentru o repriză nespectaculoasă, obscură.

În actul secund antrenorul Oprița a operat câteva schimbări iar jocul Stelei a devenit mai ofensiv, mai agresiv. Partea dreaptă a atacului roș-albastru a fost din ce în ce mai incisivă. De aici a pornit primul gol, când Răsdan a finalizat o respingere ezitantă a fundașilor timișoreni, înscriind de la aproximativ 17 m. 1-0 pentru Steaua în minutul 66, scor care confirma statutul de favorită a echipei noastre.
Replica oaspeților nu prea a venit, încercările lor ofensive fiind ușor destrămate de apărarea stelistă excelent condusă de Walace. Mai mult, roș-albaștrii au creat deseori pericol în careul timișorean, Vasile Buhăescu punctând decisiv în minutul 90 în urma unei centrări din banda dreaptă a lui Chipirliu.

Finalul de meci consemnează o victorie meritată a Stelei, 2-0 (0-0) și duce echipa noastră pe primul loc din clasament, cu 13 p, cu un golaveraj superior Concordiei Chiajna, care are același număr de puncte. Salutăm prezența la meci a fostului internațional stelist Iosif Rotariu, actual oficial al oaspeților. Acesta a primit un tricou omagial pentru anii petrecuți în Ghencea și a fost aplaudat de circa 2500 de spectatori prezenți, care au încurajat permanent echipa noastră încă din primul minut.

11-le aliniat la start de Daniel Oprița a fost: Raul Bălbărău, Darius Oroian, Walace da Silva, Dean Beţa, Adrian Ilie, Florin Răsdan, Liviu Băjenaru, Valentin Bărbulescu, Emilian Pacionel, Dragoș Huiban, Bogdan Chipirliu.

Pe parcursul meciului au mai intrat: Rareș Enceanu, Mădălin Mihăescu, Vasile Buhăescu, Robert Neacșu, Stephan Drăghici.

După acest meci Liga a 2-a ia o pauză de două săptămâni. În etapa a 6-a a campionatului, Steaua București va evolua în deplasare la Unirea Dej în data de 11 septembrie.
FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

Distribuire social media