Steaua-Metaloglobus 1-1. Egal în primul meci al sezonului

Steaua București a debutat cu un egal în noua ediție de Liga 2. Formația noastră a ratat enorm, inclusiv o lovitură de la 11 metri, dar jocul echipei i-a mulțumit pe suporteri.

În prima repriză, Bogdan Chipirliu a șutat periculos din marginea careului, în minutul 38, dar portarul oaspeților a reținut în doi timpi. Steaua putea deschide scorul în minutul 44, dar șutul violent al lui Cristian Balgiu, de la 30 de metri, a lovit doar transversala porții adverse. În prelungirile reprizei, Ștefan Bodișteanu a driblat excelent în careul oaspeților și nu i-a dat nicio șansă portarului George Gavrilaș, înscriind pentru 1-0. Primul gol al sezonului pentru Steaua și pentru puștiul transferat în această vară de la Academia Hagi.

Ocazii peste ocazii, eroul Gavrilaș

Metaloglobus a restabilit egalitatea în minutul 50, după o finalizare la colțul lung a lui Ovidiu Herea. Chipirliu a avut apoi o ocazie uriașă, dar a tras peste din apropierea porții. Emilian Pacionel a mai avut un șut periculos pe final, respins în lateral de portarul oaspeților.

În minutul 90, la o imprudență a fundașilor lui Metaloglobus, arbitrul Cătălin Buși a dictat penalty pentru Steaua. Chipirliu a șutat în stânga portarului, dar Gavrilaș a reușit să respingă mingea în bară, menținând egalitatea până la final. De altfel, Gavrilaș a fost eroul echipei sale, fără el Metaloglobus neputând pleca cu un punct din Ghencea.

Declarațiile antrenorului Daniel Oprița

”Cred că jucăm cel mai frumos fotbal din Liga a doua. Dar trebuia să rezolvăm meciul mai repede. Nu trebuie să ratăm atât de mult. Toți portarii care vin aici fac meciul vieții. Aşa s-a întâmplat şi în seara asta”

”Jucătorii trebuie să fie motivați, pentru că de aia s-au apucat de fotbal. Nu la mine este cheia în ceea ce priveşte dreptul de promovare. Aşteptăm să se rezolve cu Legea Sportului”

STEAUA – METALOGLOBUS BUCUREȘTI 1-1

Ștefan Bodișteanu 45+2′ / Ovidiu Herea 50′

Steaua: Dincă – St. Drăghici, Walace, Gugu, Corbu – Ad. Popa (68 Șt. Pacionel), Balgiu (81 Mihăescu), Bodișteanu – Enceanu (68 Em. Pacionel) – Chunchukov (68 A. Trică), Chipirliu (cpt.). Antrenor: Daniel Oprița

Metaloglobus: Gavrilaș – D. Grosu (59 R. Cristea), D. Lung, Caramalău, Andr. Sava – Gab. Șerban (81 L. Cazan), Andr. Răuță – Rob. Neacșu, Ad. Sîrbu, Huiban (59 Moisie) – Ov. Herea (cpt.)(90 Potecea). Antrenor: Eugen Trică

Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Asistenți: Florian Alexandru Vişan (Galaţi) și Cosmin Bojan (Târgu Mureş). Rezervă: Marius Chițu (Târgovişte). Observator arbitri: Ionuț Borcan (Ploieşti). Delegat joc: George Constantinescu (Slatina).

 

FOTO: Valentin Hoffman

Distribuire social media