Steaua rămâne lider de clasament și după derby-ul de la Baia Mare!

SuperLiga CEC Bank a programat astăzi 12 iunie, o întâlnire de mare interes, contând pentru etapa a 8-a, (a 3-a din retur).

Pe terenul din Baia Mare al campioanei en-titre CSM, se deplasa liderul la zi al clasamentului, Steaua București. Cele două echipe ocupau primele poziții în clasamentul intermediar, roș-albaștrii, singurii neînvinși în competiție, având un avans de 4 p.

Partida tur, extrem de echilibrată, a fost decisă în ultima fază din joc, steliștii impunându-se la limită, scor 18-17.

Returul se anunța foarte dificil pentru rugbyștii noștri care aveau probleme de efectiv importante la nivelul grămezii. De asemenea nu se puteau baza pe internaționalul Tudor Boldor în faza ofensivă, jucător de bază în XV-le nostru.

Conform așteptărilor, prima repriză a fost una încrâncenată, cu jocul ambelor echipe construit pe momente fixe, pe progresie, prin joc colectiv la nivelul înaintării.

Steaua a deschis scorul în minutul 6 prin Plai, în urma unei lovituri de pedeapsă, scor 0-3. Același Plai primește cartonaș galben în minutul 9, lăsând echipa în inferioritate pentru 10 minute. Totuși roș-albaștrii rezistă până în minutul 23, când Baia Mare reușește un eseu în urma unor moluri succesive. Eseul transformat aduce scorul la 7-3, rezultat care pune punct primelor 40 de minute după o dispută de uzură, de mare luptă, de mare angajament.

Repriza secundă a fost un adevărat thriller. Steaua a punctat prima, prin eseul lui Kuselo, transformat, 7-8.

Două lovituri de pedeapsă ale gazdelor, ambele transformate, duc scorul la 13-8. Același Kuselo reușește un eseu, transformat de Plai, care readuce Steaua în avantaj, 15-13. Se punctează succesiv prin lovituri de pedeapsă, una de fiecare parte, astfel că, cele 5 minute rămase din această întâlnire, îi găsesc pe elevii lui Dumbravă și Mihalache în avantaj, 18-16.

Ultimele secvențe ale meciului sunt decisive, băimărenii reușind o încercare între bețe, care  transformată, duce scorul final la 23-18. Un meci foarte bun, spectaculos, mai ales în partea secundă.

Steaua părăsește terenul învinsă dar acumulează punctul bonus defensiv, ceea ce îi permite să își păstreze prima poziție a clasamentului. Echipa noastră a ratat trei lovituri de pedeapsă și o transformare, ceea ce ar fi însemnat 11 p realizate și un rezultat pozitiv pe terenul maramureșenilor.

XV-le nostru de start a fost: Lama, Iliuță, Nasalo, Chibuwe, Dumitru, Plai, Surugiu, Bălan, Bărdașu, Bădălicescu, Tweddle, Doroftei, Kuselo, Sobota, Vueti pe parcursul meciului au mai intrat: Pană, Savin, Arvinte, Strătilă, Bartoli.

Omul meciului a fost declarat Moyake Kuselo de la Steaua.

Campionatul ia o pauză pentru că echipa națională dispută două amicale de lux, cu echipe de mare clasă în lumea rugby-ului, Argentina și Scoția, ambele pe teren propriu.

Competiția internă se reia în luna august, cu întâlnirea retur din Cupa României, în deplasarea din Ștefan cel Mare, contra rivalei Dinamo.

Distribuire social media