STEAUA, VICTORIE CATEGORICĂ ÎN PRIMUL MECI DIN FINALA SUPERLIGII NAȚIONALE DE POLO

Sportivii steliști debutează cu dreptul în finala Superligii Naționale de polo. În primul meci, desfășurat astăzi, 13 mai, la bazinul din cadrul Complexului Sportiv Steaua – Ghencea, roș-albaștrii au defilat, reușind să câștige partida cu scorul de 9-3, împotriva echipei pe care au învins-o în finala Cupa României, CSM Digi Oradea.

Jucătorii lui Andrei IOSEP și Răzvan CRISTESCU au câștigat primii posesia balonului și au pornit hotărâți către poarta orădenilor. Primele două minute aduc ocazii de gol la ambele porți, însă Petru IANC deschide scorul pentru echipa noastră, iar câteva secunde mai târziu, Dimitri GOANȚĂ mărește avantajul pe tabelă, după un gol superb. Cele opt minute ale primei reprize marchează un parcurs bun pentru steliști – șuturi periculoase și o apărare sigură, cu un Dragoș STOENESCU în mare formă.

Cele două formații încep echilibrat a doua repriză, iar în minutul trei, Adria DELGADO înscrie al treilea gol, scorul devenind 3-0. Cu un om în plus, Oradea înscrie rapid și se apropie la un gol. Acesta a fost singurul moment în care orădenii au pus probleme echipei militare. Murisic NIKOLA readuce liniștea după un gol în urma unei lovituri de la 5 metri, ca mai apoi să reușească dubla.  

Repriza a treia continuă să îi aibă în prim-plan pe jucătorii steliști, care se apără ireproșabil și astfel îi fac pe adversari să se încurce. La capătul fiecărui șut se află portarul Dragoș STOENESCU, un adevărat zid în calea mingilor. Golurile sportivilor Andrei BUȘILĂ, Adria DELGADO și Djordje FILIPOVIC pun capăt acestei reprize, încheiată cu scorul de 8-2.

Ultimele opt minute nu au schimbat prea mult soarta primului meci al finalei, întrucât Steaua a continuat menținerea unei apărări bune și a pus presiune pe rivali. Daniel TEOHARI înregistrează golul cu numărul 9, iar rezultatul final aduce victoria Stelei cu 9-3.

Următorul meci se va desfășura mâine, 14 mai, orele 11:00, la bazinul din cadrul Complexului Sportiv Steaua-Ghencea.

Distribuire social media