Steaua, victorie în prelungiri, pe terenul liderului Oradea

Steaua CSM EximBank și CSM Oradea au făcut, astăzi, cinste baschetului românesc, oferindu-le iubitorilor acestui sport un meci extrem de spectaculos. Ocupantele primelor două poziții în clasament au ținut cu dinții de invincibilitatea care le caracteriza, învingătoarea hotărându-se după prelungiri. S-a încheiat 84-82 pentru echipa bucureșteană, care întrerupe, astfel, seria de 13 victorii consecutive ale orădenilor, și, în același timp, bifează al zecelea meci la rând fără înfrângere.

Partida de la Oradea a fost una extrem de echilibrată, liderul schimbându-se de 10 ori de-a lungul jocului. De altfel, Steaua a avut cel mai mare avantaj pe tabelă, de 6 puncte, în debutul reprizei a doua. Elevii lui Achim au ținut, însă, mereu aproape, și au dus meciul în prelungiri în ultimul sfert, când a reușit un parțial de 18-14.
Bucureștenii au avut mintea mai limpede și mâna mai sigură în repriza suplimentară, câștigând, astfel, partida, cu 84-82.
Stelistul Porter Troupe a fost MVP-ul jocului, reușind 30 de puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive. Pani Barac și-a trecut și el în cont 12 puncte și 4 recuperări. Titus Nicoară a fost aproape de un double-double, 11 puncte și 8 recuperări. Nikola Malesevic și Bill Amis au contribuit fiecare cu câte 10 puncte marcate.
În ciuda acestui rezultat, cele două echipe îți păstrează pozițiile în clasament, diferența fiind, acum, de doar un punct.

Astăzi am jucat ca o echipă adevărată, fiecare jucător având momente în care și-a dovedit valoarea. Am dovedit că avem spirit de campioni și trebuie să continuăm să arătam asta și în meciurile următoare”, a declarat Porter Troupe, la finalul jocului.

Felicit spiritul de echipă care s-a format la Steaua! Suntem o formație frumoasă și vrem să dovedim asta meci de meci! Ne dorim, totuși, să rămânem cu picioarele pe pământ și să construim o echipă foarte echilibrată fizic dar mai ales mental! Cred că suntem capabili să jucăm un baschet mult mai bun!”, a spus antrenorul Claudiu Fometescu.

sursa: www.steauabaschet.ro

Distribuire social media