Stelista Mălina Călugăreanu, desemnată sportivul anului 2023 la Federaţia Română de Scrimă

În cadrul galei „Eroi cu mască 2023”, găzduită de sala de scrimă “Ana Pascu” din București, floretista Mălina Călugăreanu (Steaua București) a fost desemnată sportivul anului 2023 la Federaţia Română de Scrimă.

În acest an, sportiva pregătită de antrenorul Virgil Sălișcan a fost medaliată cu bronz la Jocurile Europene de la Cracovia şi s-a clasat pe locul opt la Campionatul Mondial de seniori de la Milano.

Totodată, în cadrul aceluiași eveniment, au fost premiați, la diferite categorii de vârstă, și alți scrimeri de la clubul roș-albastru, după cum urmează:

TINERET

Echipa masculină de sabie – medalie de argint la Campionatele Europene de la Budapesta, formată din Radu Niţu, Alexandru Zmău, Rareş Ailinca şi Matei Cîdu;

Sabina Martiş – medaliată cu argint în proba individuală la Campionatele Europene de tineret de la Budapesta;

JUNIORI

Echipa masculină de sabie, medaliată cu aur la Campionatele Europene de la Tallinn şi medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de la Plovdiv. Casian Cîdu, Radu Niţu, Vlad Covaliu şi Mihnea Enache.

CADEȚI

Echipa masculină de sabie, medaliată cu argint la Campionatele Europene de la Tallinn, în componenţa Casian Cîdu, Dacian Enache, Cristian Macovei şi Alexandru Eva.

Distribuire social media