Stelistele Bobocea și Stanciu, în finale la Europenele de atletism în sală de la Glasgow

Vineri seara, 1 februarie 2019, în prima zi a Campionatelor Europene de atletism în sală de la Glasgow, România a reușit două calificări în finale. Stelistele Claudia Bobocea și Daniela Stanciu au reușit să treacă cu bine de faza calificărilor și să obțină biletele pentru finalele de duminică, 3 februarie, în probele de 1.500 m și de înălțime.

Cronologic, Claudia Bobocea (CSM Sf. Gheorghe/CSA Steaua) s-a calificat în finala probei de 1.500 m la Europenele de sală de la Glasgow. Atleta pregătită de către antrenorul Valentin Anghel a alergat în prima serie, a condus cursa până aproape de final, dar în cele din urmă a terminat a treia. Însă timpul său, de 4:09.67, a calificat-o în finală. La finalul cursei, Claudia era extrem de emoționată și de fericită de calificarea în finală și spune că țintește un loc în primele șase.
“Am plecat în cursă cu gândul de a mă califica direct în finală și tocmai de aceea am luat cursa pe cont propriu. Am crezut în mine, dar după ce am văzut cu s-a alergat în seria a doua nu mai speram la un loc în finală. În cele din urmă a ieșit bine și sunt foarte fericită. Acum trebuie să mă recuperez cât mai bine, iar în finală îmi propun un loc în primele șase”, a declarant Claudia pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Una dintre cele mai așteptate probe de vineri seara, 1 februarie 2019, de la Europenele de la Glasgow a fost cea de săritura în înălțime, calificări. În Emirates Arena, 26 de sportive au concurat pentru a prinde lista de finală, iar baremul a fost de 1,96, sau cele mai bune opt rezultate.
Printre concurente s-a numărat și românca Daniela Stanciu (CSA Steaua), care s-a calificat în finală cu mari emoții. Eleva Oanei Pantelimon a sărit din prima 1,89, iar la 1,93 a ratat de trei ori. Cum la final doar șase sportive au sărit 1,93, s-au mai calificat în finală următoarele șase cu 1,89. Iar printre ele s-a aflat și Daniela.
La finalul concursului, antrenoarea Oana Pantelimon a spus că întrecerea din această seară a fost una extrem de puternică. “Până la urmă a ieșit bine. Dacă ne gândim că Dana s-a calificat în finală, pot spune că a fost un concurs bun. A fost destul de greu prin prisma baremului de calificare în finală, de 1,96. Iar acest lucru a pus o presiune foarte mare pe sportive. Daniela nu s-a acomodat foarte bine cu această pistă, dar trebuie să mergem înainte și să ne gândim la finala de duminică”, a declarant Oana Pantelimon pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Ambele sportive vor evolua în finale duminică, 3 februarie 2019.
FOTO: FR Atletism

Distribuire social media