STELIȘTII AU BOXAT ÎN MALL

Ziua boxului în ”Săptămâna Campionilor” a atras ca un magnet copiii din AFI Palace Cotroceni. Pugiliștii steliști Lăcrămioara Perijoc, Claudia Nechita, Răzvan Farcaș și Claudiu Pălădoiu, au făcut un antrenament ”ca la carte” pentru micii spectatori, apoi, cu ajutorul arbitrului internațional Ion Orzoi au boxat câteva reprize. Copiii au fost încântați și au vrut să încerce ”pe pielea lor” croșeele și upercuturile. Antrenorii Adrian Lăcătuș și Daniel Tacu i-au echipat corespunzător, le-au explicat regulile de bază, le-au dezvăluit câteva secrete ale ”nobilei arte”, iar pugiliștii începători au luptat drept și dârz în ringul improvizat. La final toți au fost bucuroși de lecțiile învățate, au spus că boxul nu este deloc un sport violent, iar câțiva dintre ei chiar își doresc să-l practice. Nu au lipsit nici de această dată cadourile de la CSA ”Steaua București”, care au fost înmânate de tripla campioană europeană la box, Steluța Duță.

De altfel, pugilista, alături de antrenorul lotului național și olimpic, Adrian Lăcătuș și de unul dintre eroii de la Sevilla, Adrian Bumbescu, au fost invitații lui Cristian Frisk la ”Studioul Campionilor”. Steluța Duță a mărturisit că boxul i-a adus cele mai mari bucurii și reușite în viață, iar pentru anul acesta își dorește titlul de campioană mondială. La rândul său, antrenorul Adrian Lăcătuș este încrezător în forțele elevei sale, care va lupta pentru titlul mondial la mijlocul lunii mai, la Astana în Kazahstan.
Câștigătorul Cupei Campionilor Europeni (1986) și al Supercupei Europei (1987), Adrian Bumbescu a povestit despre cariera de fotbalist, despre seara magică de la Sevilla, dar și despre bucuriile și greutățile carierei de antrenor.
La final, toți au transmis un mesaj comun pentru părinți: ”Îndemnați copiii să facă sport!”

Vineri, în ultima zi a ”Săptămânii Campionilor”, vizitatorii AFI Palace Cotroceni vor avea întâlnire cu gimnastica și cu doi mari campioni ai acestei discipline: Sandra Izbașa și Marian Drăgulescu.

 

Distribuire social media