Steliștii determinanți în victoria Stejarilor

Echipa națională de rugby a României a reușit o victorie categorică în fața Portugaliei, 36-6 (22-3) în meciul de la Baia Mare, baraj pentru menținerea în elita Campionatului European pe Națiuni.

Jocul a început cu o acțiune pe treisferturi la capătul căreia pasa pentru aripa Ionuț Dumitru l-a găsit pe stelist în poziție de plonjon la colțul terenului de țintă. De remarcat că Dumitru a deschis scorul deși inițial primea îngrijiri medicale. Văzând că faza se apropie de zona sa de acțiune, Ionuț Dumitru a renunțat la asistența de specialitate și a sprintat pentru a prelua balonul venit din pasă sărită de la uvertura Plai.

La două minute distanță, Surugiu a trimis o pasă cu piciorul, în adâncime, iar Dumitru a urmărit și a preluat încă odată cu piciorul. Astfel, aripa stelistă și-a trecut în cont al doilea eseu.

Victoria a fost consolidată înainte de pauză de un nou eseu semnat de fundașul stelist Melinte, care s-a intercalat sincron pe un supranumeric și a culcat balonul în terenul de țintă. Pe tabela de marcaj au mai apărut Melinte cu o transformare, dar și Daniel Plai, cu două transformări.

În XV-le de start anunțat s-au aflat câțiva jucători legitimați la CSA Steaua București. Aceștia sunt: mijlocașul la grămadă Florin Surugiu, mijlocașul la deschidere Daniel Plai (debutant), aripa Ionuț Dumitru și fundașul Ionel Melinte.

România va juca, grație acestui succes, în prima divizie valorică a competiției continentale în sezonul următor.

Distribuire social media