Stelistul Alin Firfirică a obținut azi biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Atletul stelist Alin Firfirică a câștigat sâmbătă, 14 septembrie 2019, proba de aruncare a discului din cadrul Memorialului “Kamila Skolimowska” de la Katowice (Polonia) cu o performanță de 67,32 m, ceea ce înseamnă că a reușit să califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Sportivul de la clubul Steaua București a aruncat 67,32 m din a doua încercare, echivalentul unui excelent P.B. Dar, mai presus de asta, Alin a reușit să obțină biletul pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020!
Trebuie subliniat faptul că Alin a aruncat peste 67 de metri de două ori la Katowice: 67,32 la a doua încercare și 67,26 la ultima tentativă.
În concursul din Polonia, sportivul român i-a devansat pe Piotr Malachowski (Polonia) – 65,71 și Andrius Gudzius (Lituania) – 65,17.

Astfel, Alin Firfirică devine al treilea atlet stelist calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după Claudia Bobocea (1.500 m) și Daniela Stanciu (înălțime).

Alin Firfirică este legitimat la clubul Steaua București, acolo unde este pregătit de către antrenoarea Daniela Costian

“Încă îmi tremură picioarele. Acum am altă motivație la Campionatul Mondial după un astfel de concurs. Am concurat cu elita și m-am impus. Nu îmi vine să cred ce surpriză am reușit să îmi fac mie și familiei mele. În sfârșit simt că durerile mele de cap s-au dus. Mi-am dorit atât de mult să îndeplinesc acest barem, încât nu reușeam să mă odihnesc bine noaptea. Mă gândeam insistent la acest lucru pentru că am muncit enorm, iar cu fiecare lună care trecea fără barem, presiunea de pe umerii mei creștea”
Alin Firfirică, atlet Steaua București

Distribuire social media