”STUDIOUL CAMPIONILOR” ÎN AFI PALACE COTROCENI

Prima zi a programului ”Săptămâna Campionilor”, organizată de Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” și AFI Palace Cotroceni, a fost dedicată scrimei. Vizitatorii centrului comercial au putut urmări demonstrații din toate armele – floretă, sabie și spadă – realizate, sub conducerea antrenorului Virgil Sălișcan, de către micii sportivi steliști, care apoi i-au provocat la ”duel” și pe copiii din public. Cei mai curajoși au fost recompensați cu daruri din partea CSA ”Steaua București” și cu autografe de la marii campioni Ana-Maria Popescu (Brânză) și Gheorghe Berceanu. Cei doi au dezvăluit apoi tainele din spatele succesului, în cadrul ”Studioului Campionilor”. Totodată, i-au îndemnat pe cei mici să-și urmeze dorințele și să creadă în puterile lor.
” Este de datoria noastră să încurajăm viitorul. Este de datoria noastră să încurajăm copiii de azi. Trebuie să le insuflăm iubirea pentru sport, trebuie să le arătăm că există o cale de reușită și prin sport. Eu sunt un copil născut și crescut în cartierul Rahova, care a visat. A visat și a crezut atât de mult în visul lui, încât aproape că l-a împlinit. Deci, se poate”, a declarat vicecampioana olimpică la spadă Ana-Maria Popescu (Brânză).
La rândul său, campionul olimpic la lupte, Gheorghe Berceanu, a adăugat: ”Fără disciplină și fără muncă nu se poate face nimic. Și nu numai în sport, ci în toate activitățile de zi cu zi, în toate domeniile de activitate. Acest lucru trebuie să-l înțeleagă copiii și părinții lor. Trebuie să muncești, să-ți împlinești visul. Trebuie să construiești, să lupți în fiecare zi și atunci vei reuși!”
Săptămâna campionilor continuă marți, de la ora 12.00, cu alte povești despre dorințe împlinite prin sport, spuse de alți doi mari campioni ai Stelei și ai României: fostul handbalist Ștefan Birtalan și fosta atletă Oana Pantelimon. Însă, înaintea întâlnirii din cadrul ”Studioului Campionilor”, vor avea loc, de la ora 11.00, demonstrații, lecții și chiar o selecție pentru handbal, sub conducerea antrenorului Viorel Mazilu, multiplu campion național la handbal, câștigător al Challenge Cup. 
Distribuire social media