Suntem campionii României pentru a 19-a oară!

Steaua București a câștigat meciul 3 al finalei Superligii Naționale cu CSM Oradea și a devenit pentru a 19-a oară campioana României. Roș-albaștrii câștigaseră primele două dispute, la București, cu 11-9 și 11-8, iar în cea de-a treia s-au impus la Oradea cu 15-8.

Echipa antrenată de Bogdan Rath, Alexandru Ghiban, Pavel Popescu și Gelu Lisac a obținut în meciul 3 cea mai categorică victorie în fața orădenilor, din acest sezon.

De 9 ori s-au întâlnit în campionat cele două rivale, iar Steaua s-a impus în șase partide, Oradea în două, iar o întâlnire s-a încheiat la egalitate.

De șapte ani, nimeni nu a mai putut să oprească Steaua în bazin. Din 2016, nicio altă echipă nu a mai reușit să se impună în campionatul României. Steaua se apropie de cele 9 campionate castigate consecutive de CSM Oradea între 2006 și 2015.

La Oradea, steliștii au primit medaliile și tricourile de campioni, iar Vlad Georgescu a primit trofeele pentru golgeterul Superligii, dar și pentru cel mai tehnic jucător. Tehnicianul Stelei, Bogdan Rath a fost desemnat cel mai bun antrenor al sezonului, Marius Țic (CSM Oradea) a fost desemnat cel mai bun portar din Superligă.

Lotul Stelei, campioana României 2023 

Mihai Drăgușin, Adrian Mihăluță, Horațiu Mureșan, Nebojsa Vuskovic, Vlad Georgescu, Tudor Fulea, Răducu Dincă, Nicolae Oanță, Dmitri Goanță, Nikola Moskov, Andrei Neamțu, Francesco Iudean, Filip Klikovac, Victor Antipa, Lucas Matei, Andrei Țepeluș, Vlad Gherghe, Andrei Armean.
Antrenori: Bogdan Rath, Alexandru Ghiban, Pavel Popescu și Gelu Lisac
Team-manager: Petre Popescu.
Managerul secției: Bogdan Matei

FOTO: oradeabestphoto.ro (Dan Ile)

Distribuire social media