Suntem în finala Cupei României la rugby!

Steaua București a trecut cu scorul de 27-20 de CSM Știința Baia Mare și s-a calificat în finala Cupei României la rugby. La finalul partidei spectaculoase de ieri, disputată pe stadionul Steaua, antrenorul principal al echipei noastre, Ștefan Acsinte, a declarat: „Este clar că prima repriză a fost mai bună decât a doua, dar am avut marele merit pentru că în partea a doua am reușit să absorbim presiunea pusă de adversar. Astăzi am reușit o apărare exemplară la molurile de margine și, pentru prima dată în acest sezon, le-am fost net superiori la duelurile fizice. Ați observat că au avut și ei de suferit, au ieșit jucători din teren în urma duelurilor fizice de unu la unu”.

În marea finală, care va avea loc pe 10 decembrie, Steaua o va înfrunta pe SCM Rugby Timișoara, formația care a trecut de Dinamo București.

„Trebuie să fim foarte atenți, pentru că mai tot timpul se întâmplă, fără să vrei, să te relaxezi știind că i-ai bătut de două ori în sezonul regulat. Noi, staff-ul tehnic, trebuie să facem totul ca să motivăm echipa, mai ales că vorbim de o finală. Cred că dacă vom rămâne la fel de modești și muncitori, ne vom bucura cu siguranță la fluierul final”, a adăugat antrenorul nostru principal.

Pe 27 noiembrie, se va juca un nou Steaua-Dinamo, de această dată în semifinala Ligii Naționale de Rugby.

„Un meci mult mai important, un meci cu o presiune foarte mare. Cred că semifinala se va disputa pe stadionul „Arcul de Triumf”, pentru că trebuie să fim fair-play și să ne respectăm înțelegerile avute. Rugby-ul este un sport al gentelmanilor și cred că de asta este și frumos. În altă ordine de idei, avem de gestionat o perioadă dificilă, avem 16 jucători convocați la lotul național, iar ei se vor întoarce cu câteva zile înainte de semifinala cu Dinamo” a încheiat antrenorul roș-albaștrilor.

Program Steaua București:

27 noiembrie: Semifinala Ligii Naționale de Rugby/Steaua București-Dinamo București

3 decembrie: Finala Mare sau Finala Mică a Ligii Naționale de Rugby

10 decembrie: Finala Cupei României Steaua București-SCM Rugby Timișoara

Distribuire social media