SUPREMAȚIE ROȘ-ALBASTRĂ LA NAȚIONALELE DE NATAȚIE!

Steliștii au monopolizat întrecerile Campionatului Național de înot în bazin scurt, care au avut loc în acest weekend, la Hunedoara. Ei au obținut nu mai puțin de 75 de medalii la toate categoriile de vârstă, clasându-se totodată pe prima poziție în ierarhia cluburilor de profil din țară. De asemenea, sportivii noștri au reușit să spulbere 18 recorduri naționale.

Claudia Gâdea s-a clasat pe primul loc la 400 m liber, respectiv 200 m mixt la toate cele trei categorii de vârstă. La tineret, stelista și-a trecut în cont alte două titluri la 200 m bras și 100 m bras, proba în care a stabilit un nou record național de juniori. La juniori, Claudia a ocupat primul loc la 400 m liber, 200 m mixt, 200 m bras și 400 m mixt. Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a urcat și ștafeta feminină de 4×50 m liber, compusă din Jasminne Ivan, Andreea Drăgoi, Claudia Gâdea și Ioana Gâdea. Roș-albastrele s-au impus la toate cele trei categorii de vârstă, reușind totodată să stabilească un nou record național la junioare, cu 1:50:31. Ștafeta feminină a obținut aceeași performanță și la 4×50 mixt, cucerind medaliile de aur la categoriile de vârstă juniori și tineret, cu un nou record național de junioare.

Ioana Gâdea s-a impus la tineret, în proba de 200 m spate, doborând recordul național la categoria juniori 14 ani. De asemenea, stelista a devenit campioană a României în proba de 100 m fluture. În întrecerile seniorilor, Ioana a obținut medalii de bronz, devenind deţinătoarea noilor recorduri naţionale de junioare (14 ani) la 200 m spate și 200 m fluture.

Jasminne Ivan și-a adjudecat medaliile de aur la 50 m fluture și la 50 m liber în cadrul competiției rezervate juniorilor, iar Adreea Drăgoi s-a clasat pe primul loc la 100 m mixt,  stabilind un nou record național de juniori (14 ani).

Cele mai bune performanțe la masculin, au fost înregistrate de Sabin Bonea, triplu campion național de tineret în probele de 400 m mixt, 1500 m liber și 400 m liber. În competițiile de juniori s-a remarcat Ionel Bran, câștigător a trei medalii de aur în probele 200 m mixt, 400 m mixt și 200 m fluture. De asemenea, ștafeta masculină de 4×50 mixt compusă din Filip Stan, Ionel Bran, Mihnea Ionescu și Mihnea Florea s-a clasat pe primul loc, sabilind un nou record național la juniori. Pe prima treaptă a podiumului a urcat și ștafeta combinată de 4×50 m mixt, cu Jasminne Ivan, Mihnea Florea, Claudia Gâdea și Mihnea Ionescu în componență.

La finalul competiției, elevii pregătiți de Dan Bordei, Iulia și Cătălin Becheru s-au regăsit și în topul celor mai buni performeri. Astfel, pe prima poziție la juniori s-a clasat Claudia Gâdea, pe locurile trei – Jasminne Ivan, Ionel Bran și Sabin Bonea, la tineret.

La ediția din acest an a Campionatelor Naționale în bazin scurt au luat startul 266 de sportivi de la 46 cluburi de profil din țară.

Distribuire social media