Teoria „banului public doar la Steaua” demontată de studiul UEFA

În media românească s-a creat un curent împotriva clubului nostru pe motiv că echipa de fotbal Steaua București este susținută din fonduri publice și că nu este fair-play ca formația noastră să aibă dreptul de a promova în Superligă. Pentru a susține această idee, au apărut o multitudine de materiale propagandistice care încearcă să îndepărteze suporterii de cel mai de succes nume al fotbalului românesc.

Cum de fiecare dată, adevărul iese la suprafață, s-a dovedit că teoria lansată de anumite publicații, cât și de anumiți analiști, este total falsă. UEFA a publicat recent un raport despre finanțarea cluburilor din Europa. Și ceea ce noi susțineam în nenumărate rânduri, se confirmă. În România, potrivit acestui studiu, doar 38% din cluburile din Liga 1 sunt private. Mai exact 6 din 16. Și studiul nu s-a oprit aici. UEFA arată în același raport, că 6% dintre cluburile evaluate, mai exact 43 , sunt finanțate de stat! Asta înseamnă că un sfert dintre ligile europene au cel puțin un club care aparține instituțiilor publice.

Și asta nu a fost singura dezinformare lansată de-a lungul timpului împotriva clubului nostru! S-a mai spus eronat că UEFA interzice participarea echipelor departamentale în competițiile europene. Cum și această teorie a fost demontată de forul european, cât și de președintele FRF, Răzvan Burleanu, facem un ultim apel la formatorii de opinie să respecte tot ceea ce înseamnă Steaua București, adică echipă, foste glorii și fani.

Fotbalul românesc are nevoie de Steaua în prima ligă! Steaua trebuie să fie în prima ligă!

Drept urmare, considerăm că regulamentele și cadrul legislativ trebuie să fie corecte, nediscriminatorii și să ofere șanse egale tuturor cluburilor!
Distribuire social media