THEODOR MATICAN S-A ALĂTURAT ECHIPEI CSA „STEAUA” BUCUREȘTI”!

La începutul acestui an, sportivul din Craiova, Theodor MATICAN s-a hotărât să se alăture celei mai recente secții a Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București – secția persoane cu dizabilități. El este antrenat de tatăl său, domnul Sorin-Cristian MATICAN – primul clasificator și antrenor de paraciclism din România.

În vărstă de doar 19 ani, Theodor ne dă o lecție de viață tuturor. Este un luptător, un copil de excepție, un sportiv cu o voință de fier care nu renunță niciodată în drumul său către succes. A început să se antreneze pentru a participa la competițiile de paraciclism de doar 3 ani, iar rezultatele nu au întârziat să apară.  

Stelistul a participat recent la Cupa Europeană de Paraciclism care s-a desfășurat la Šid, Serbia. Concursul a adunat la start 70 de concurenți, din 9 țări. Sportivul nostru a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la cele două probe la care a concurat – șosea și contratimp și să adauge încă două trofee palmaresului său. În urma acestor rezultate a adunat 60 de puncte UCI,  puncte ce contează pentru întocmirea clasamentului anual al UCI, dar și pentru calificarea la Jocurile Paralimpice.

Pentru rezultatele sale, astăzi, cu ocazia zilei internaționale a luptei împotriva discriminării persoanelor cu dizabilități, Theodor a fost felicitat de Ministrul Tineretului și Sportului, Marius DUNCA.

Distribuire social media