Trei atlete kenyence la Steaua

Joan Chelimo, Stela Ruto și Delvine Meringor sunt cele mai noi achiziții ale sectiei de atletism ale clubului Steaua București. Cele trei kenyence, eligibile pentru a reprezenta România, își doresc calificarea la JO de la Tokyo.
Cu timpul de două ore și 26 minute, Joane Chelimo este deja calificată la întrecerea olimpică de anul viitor din Japonia, în proba de maraton. Învingătoare în mai multe curse de semi-maraton, Chelimo crede că este timpul să câștige și o medalie olimpică.

„ Vreau să obțin cele mai bune performanțe pentru Steaua și pentru România, să devin campioană olimpică și recordmenă mondială. Știu că România are o campioană olimpică la maraton. Am ales atletismul în primul rând pentru că la noi în familie toată lumea alergă, dar îmi place cu adevarat acest sport. Kenya domină cursele de fond pentru că este o țară de alergători, mâncarea este sănătoasă, iar altitudinea țării, de peste 3.000 m, ne avantajează. La noi sunt distanțe mari până la școala, eu alergam zilnic 10 km, dar face parte din viața noastră de zi cu zi. Vreau să câștig fiecare cursă la care iau parte, să fiu cea mai rapidă”

Joane CHELIMO, Steaua București

Stela Ruto are 20 de ani și aleargă 3.000 metri obstacole în timp ce Delvin Meringor, de 25 ani, este specialistă în proba de 10.000 m și semi-maraton. Meringor este câștigătoarea semimaratonului de la București, de anul acesta, cu un nou record al cursei.

 „ Vreau să câștig fiecare cursă, să devin campioană olimpică și mondială. Îmi place mâncarea românească, în special supele ”
Delvin MERINGOR, Steaua București

„ Vreau să mă calific la JO, unde să obțin o medalie. Alerg 3.000 metri obstacole și cred că este proba care mi se potrivește cel mai bine ”
Stela RUTO, Steaua București

Profesorul Carol Șanta antreneaza de peste 11 ani în Kenya și este încrezător că atletele  steliste își pot atinge obiectivele, calificarea la JO dar și o medalie la Tokyo.

Distribuire social media