TREI TITLURI NAȚIONALE LA PENTATLON MODERN

Recent, la București, a avut loc etapa finală a Campionatelor Naționale de pentatlon modern. Stelistul Marian IVANA a cucerit titlul național la seniori, cu suma de 1376 de puncte. Fiind și junior, Marian IVANA a cucerit titlul național și la această categorie de vârstă.

În ierarhia seniorilor, Ivana a fost secondat de coechipierul său de la Steaua Dan Bobric, care a strâns 1234 de puncte.

La proba de ștafetă, Marian Ivana și Dan Bobric au cumulat 1383 de puncte și au cucerit o nouă medalie de aur. Palmaresul Stelei la ediția 2017 a Campionatelor Naționale de pentatlon modern a fost de patru medalii, dintre care trei de aur și una de argint. Cei doi sportivi sunt pregătiți de către antrenorul Adrian Toader.

Pentatlonul modern este un sport de sorginte militară, care presupune cumulul de puncte după probe cum sunt scrima, călăria, înotul, alergarea și tirul. Inventatorul ”sportului celor cinci sporturi” este baronul francez Pierre de Coubertin, restauratorul olimpismului modern.

CSA Steaua București are o misiune nobilă, aceea de a duce mai departe tradiția complexei discipline olimpice pentatlon modern.

Distribuire social media