TUDOR BOMPA, REVENIRE EMOȚIONANTĂ LA CLUBUL DE LÂNGĂ INIMĂ!

Clubul Sportiv al Armatei „Steaua București” a avut plăcerea de a-l avea invitat pe prof. univ. dr. Tudor Bompa de la Universitatea York din Toronto, cunoscut în lumea sportului mondial ca fiind pionierul metodelor moderne de periodizare a antrenamentelor. Aflat în țară pentru workshop-ul „Pregătirea fizică a sportivilor de performanță”, care va avea loc la Rin Grand Hotel în zilele de 4 și 5 noiembrie, Tudor Bompa și-a exprimat dorința de a vizita clubul care l-a format ca sportiv, acum mai bine de 60 de ani.

Întâlnirea a avut loc la sala de gimnastică din incinta Complexului Sportiv Ghencea, unde Tudor Bompa a fost întâmpinat de președintele Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București”, George Boroi, de managerul secției de gimnastică, Roxana Bârlădeanu, precum și de campioanele olimpice, Sandra Izbașa și Loredana Boboc. La eveniment a participat și președintele Federației Sportului Școlar și Universitar, Constantin Căliman.

După vizitarea Centrului de Excelență, cei prezenți au urmărit demonstrații la sol și la aparate, în care micuții gimnaști și-au arătat măiestria dobândită, fiecare reprezentație fiind aplaudată la scenă deschisă.

De asemenea, antrenorii Mariana Ristea, Remus Jivan, Alin Jivan, Marius Berbecar, Adrian Bucur și Victor Nistor și-au exprimat bucuria de a-l cunoaște personal pe distinsul profesor. Tudor Bompa a dăruit un exemplar cu autograf din lucrarea „Periodizarea – Teoria și Metodologia antrenamentului”, iar George Boroi i-a oferit domnului profesor o plachetă , ca semn de prețuire a contribuției sale la dezvoltarea sportului de performanță la nivel mondial.

„Întâlnirea de astazi mi s-a părut foarte frumoasă și emoționantă, a atins elementele sensibile ale ființei mele. Consider Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, clubul la care m-am format. Ma bucur să fiu aici, alături de micuții sportivi și de colectivul tehnic care este unul tânăr și foarte valoros”, a declarat domnul Tudor Bompa, la finalul acțiunii.

 

 

Distribuire social media