Un aur și un argint pentru Steaua și pentru România la Europenele U23 de lupte

La Campionatele Europene sub 23 de ani, de la București (13-19 martie), sportivii Stelei au obținut două medalii. Amina Roxana Capezan a fost vedeta delegației ”tricolore” cucerind medalia de aur la categoria 65 kg, iar Beatrice Andreea Ana a obținut-o pe cea de argint la categoria 55 kg.

Roxana Capezan a dispus în preliminarii de suedeza Nora Elin Cecilia Svensson (8-0), în ”sferturi” a întrecut-o pe turcoaica Busra Efe (4-0), iar în semifinale a câştigat duelul cu letona Elma Zeidlere (3-2).

În marea finală, la capătul unei dispute electrizante, Capezan a învins-o cu 6-5 pe azera Birgul Soltanova. Ea și-a îmbunătățit astfel rezultatul obținut la competiția similară din 2022, acolo unde obținuse medalia de argint! Este cel mai bun rezultat al carierei pentru luptătoarea ”roș-albastră”, cea care a ocupat locul 6 la Jocurile Olimpice pentru Tineret la Buenos Aires în 2018.

Andreea Ana a pierdut finala

A doua medalie câștigată de sportivii Stelei a venit la categoria 55 kilograme. Beatrice Andreea Ana, campioana continentală en-titre, a cedat de această dată în finală. Andreea a învins-o în turul preliminar cu 10-0 pe Lesaffre Laurie (Franța), apoi cu 10-1 pe Danise Immacolata (Italia), iar în semifinale a avut un nou succes categoric, 11-1 cu Mariia Vîniuk (Ucraina).

În ultimul act, în lupta pentru aur, Andreea Ana a avut un meci foart greu cu Jonna Malmgren. Suedeza a câștigat în cele din urmă la limită, 5-4.

Distribuire social media