Un sezon foarte bun în 209 zile!

8 octombrie 2022-5 mai 2023. Acesta este intervalul dintre primul și ultimul meci oficial al echipei de volei masculin Steaua București. 209 zile pentru un sezon foarte bun, încununat cu titlul de vicecampioană națională, dar și cu alte performanțe deloc de lepădat!

După doi ani la rând în care a terminat competiția internă pe poziția a patra, formația roș-albastră a reușit, în 2023, să joace cu titlu pe masă. Prima finală de Divizia A1 după o pauză de 32 de ani! A fost o încununare a unui campionat minunat: am încheiat sezonul regulat pe primul loc, cu 21 de victorii și un singur eșec, cu succese pe linie pe teren propriu, iar în sferturi și semifinale le-am depășit cu brio pe CSM Constanța și SCMU Craiova.
În finală, în fața celor de la Arcada Galați, elevii lui Bogdan Kotnik, Dan Duroaia și Daniel Săvoiu au cedat, scor 0-3, la general. A fost un eșec dur, frustrant. Cu toate acestea, sezonul foarte bun a venit cu o recompensă: MEDALIILE DE ARGINT și titlul de VICECAMPIOANĂ NAȚIONALĂ!

Și cel mai bine a sintetizat acest sezon intern căpitanul Mircea Peța, care a spus următoarele la capătul meciului trei din finală, de la Galați: “Second place! So what?! După doi ani de locul 4, în care am muncit atât de mult și am ratat la mustață o medalie, am ajuns anul acesta să ne batem la titlu. Nu mulți au crezut în această echipă. Au fost comentarii urâcioase pe Facebook după un joc mai puțin bun din partea noastră, dar suntem oameni și în sport se mai și pierde. Din fața televizorului este ușor să vorbești. Vă invit la sală, sezonul următor, să trăiți alături de noi emoțiile unui meci. Poate atunci o sa vă schimbați părerile! Toți jucătorii, repet TOȚI jucătorii, nu unul singur, fiind sport de ECHIPĂ, au dat tot pentru a ajunge aici. Anul acesta nu am pierdut aurul, am câștigat ARGINTUL! Cum să nu fii mândru de echipa asta?!”

SFERT DE FINALĂ ÎN CEV CHALLENGE CUP

Așa cum îi stă bine unei echipe mari, Steaua București și-a respectat blazonul în acest sezon și în Europa. În sezonul 2022-2023, echipa noastră a ajuns până în sferturile de finală ale CEV Challenge Cup (a treia competiție europeană inter-cluburi). După ce a trecut fără emoții de finlandezii de la Tiikerit Kokola (2-3 și 3-0) și de israelienii de la Hapoel Mate Asher (2-3 și 3-1), Steaua a fost eliminată de grecii de la Olympiakos Pireu (1-3 și 2-3), formație care a și câștigat în cele din urmă această competiție.

SEMIFINALE ÎN CUPA ROMÂNIEI

Finalistă în 2022 în Cupa României, Steaua București și-a dorit enorm să se impună în a doua competiție internă a țării. Ajunsă lejer în Final Four-ul de la Brașov, echipa noastră a fost eliminată în semifinale de SCMU Craiova, după un meci de mare luptă, de cinci seturi, scor 22-25, 25-20, 22-25, 25-23, 15-17. Un joc încheiat în lacrimi de Matei&Co, iar visul unui nou trofeu se mai amână cu un an, cel puțin.

ÎN LOC DE CONCLUZIE

Dincolo de rezultatele excelente, echipa Steaua București a mai reușit un lucru minunat în acest sezon: a readus publicul în sală, la meciurile de volei. În meciurile cu miză, din sezonul regulat și din cupele europene, sala s-a umplut până la refuz, iar memorabile vor fi clipele create de fani în jocurile cu Dinamo, Arcada și Olympiakos.

Și totuși…există un regret și o întrebare: cum s-ar fi încheiat finala cu Arcada, dacă în primele două meciuri Sala “Mihai Viteazul” se cutremura de vuietul fanilor, al celor ce poartă roș-albastru pe ei, dar și în suflet.
Poate în 2024 finala nu va mai pica pe 1 mai…

Distribuire social media