VASILE STÎNGĂ – NOUL DIRECTOR SPORTIV AL ECHIPEI DE HANDBAL „STEAUA BUCUREȘTI”

Începând de astăzi, 24 februarie 2017, echipa de seniori a secției de handbal a CSA „Steaua București” are un nou director sportiv. Vasile STÎNGĂ revine la conducerea echipei de handbal după o absență de 10 ani. Primele sale obiective sunt acelea de a reuși calificarea echipei de handbal în play-off-ul acestui sezon, de a forma un nou staff tehnic pentru următorul sezon și de a construi o echipă capabilă să lupte pentru primele locuri ale Ligii Naționale.

Jucător de legendă al anilor ’80, Vasile STÎNGĂ este dublu medaliat cu bronz la olimpiadele de la Moscova şi Los Angeles, de patru ori selecționat în echipa lumii și câştigător al Supercupei Mondiale în 1983. În perioada 1977 – 1989 a câştigat de 11 ori titlul de campion al României cu Steaua Bucureşti și de patru ori Cupa României. În 1982 a fost declarat cel mai bun inter stânga din lume.

După o carieră sportivă de excepție, Vasile STÎNGĂ se întoarce în anul 2004 ca antrenor al echipei de handbal „Steaua” și reușește într-un timp foarte scurt să închege o echipă puternică, câștigând astfel, în numai doi ani, Cupa Challenge. Această performanță a fost obținută după 17 ani de la ultima victorie a unei echipe românești într-o finală de competiție europeană.

Distribuire social media