„VeteRUN” – CENTENAR, din respect pentru eroii neamului!

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a dat startul la cea de-a treia ediţie a Crosului dedicat veteranilor de război „VeteRUN” – CENTENAR, unde sute de militari activi, militari care au participat la misiuni în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, copii, tineri şi adulți au alergat duminică, 6 mai, începând cu ora 10.00.

Copii, adolescenți și  adulți s-au întrecut în probele dedicate categoriei lor de vârstă, sub privirile blânde ale veteranilor de război.

La întrecerea sportivă au luat parte și copii legitimați la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București.

Startul la CROSUL ADOLESCENŢILOR a fost dat de fosta mare glorie a fotbalului stelist, Marius LĂCĂTUȘ.

Startul la CROSUL COPIILOR a fost dat de campioana olimpică la înot, Camelia POTEC.

Organizatorii și participanții și-au arătat astfel, încă o dată, respectul pentru cei care în vremuri foarte grele pentru Patrie, au răspuns fără ezitare la chemarea ţării, s-au înrolat, au luat arma în mână sau au îngrijit răniţi în spitale de campanie, sacrificându-şi familiile, tinereţea şi în multe cazuri chiar viaţa, pentru o cauză, un ideal.

Câştigătorul “VeteRUN”, ediția a treia, este Ştefan Andrei, un militar din Craiova şi sportiv de performanţă.

Și în acest an, s-au acordat: Premiul pentru cel mai vârstnic alergător – domnului Mircea CĂLIN, 82 de ani şi Premiul pentru cea mai vârstnică alergătoare oferit doamnei Lucia RADU VORNICU, 86 de ani.

Câștigătorii acestei ediții au fost premiați de către Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae CIUCĂ, președintele Fiilialei Sector 2 a Asociației Naționale a Veteranilor de Război, general (rtr.) Octavian LERU, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai COVALIU, locotenent colonelul Nicolae GRIGORE – rănit în teatrele de operații, directorul general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, Gabriela SZABO,  mari campioni ai Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București precum Anișoara STANCIU, Camelia POTEC, Marian DRĂGULESCU, Sandra IZBAȘA și căpitanul echipei de rugby a CSM București, Adrian ION.

La cros au participat peste 3000 de persoane.

În cadrul evenimentului au avut loc exerciţii de „drill-team” ale Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, precum şi o expoziţie de tehnică și vehicule militare.

Crosul veteranilor de război s-a încheiat în uralele participanţilor şi a bucuriei împărtăşite de cei care s-au urcat pe podiumul de premiere.

Evenimentul din 6 mai a fost organizat în ciclul manifestărilor dedicate sărbătoririi Centenarului României, a Zilei Veteranilor de Război (29 aprilie) şi Zilei Victoriei (9 mai).

Distribuire social media