„VETERUN” – DIN RESPECT PENTRU EROII ROMÂNIEI!

Sute de oameni au alergat astăzi, la a doua ediție a crosului veteranilor de război „VeteRUN”, organizat de către Ministerul Apărării Naționale împreună cu Asociația Națională a Veteranilor de Război.

Copii, adolescenți și adulți s-au întrecut în probele dedicate categoriei lor de vârstă, sub privirile veteranilor de război invitați la acest eveniment.

Organizatorii și participanții și-au arătat astfel, încă o dată, respectul pentru cei care în vremuri foarte grele pentru Patrie, au răspuns fără ezitare la chemarea ţării, s-au înrolat, au luat arma în mână sau au îngrijit răniţi în spitale de campanie, sacrificându-şi familiile, tinereţea şi în multe cazuri chiar viaţa, pentru o cauză, un ideal.

Ediția din acest an a fost un omagiu adus sublocotenenților (pm) Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu, militari care şi-au pierdut viaţa în data de 07 mai 2016 în urma unui incident care a avut loc în apropiere de localitatea Kandahar, Afganistan.

Câștigătorii acestei ediții au fost premiați de către preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, general (r) Marin DRAGNEA, secretarul de stat și șeful Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Nicolae NASTA, șeful Statului Major General, general Nicolae CIUCĂ, președintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi, Marius APOSTOL, mari campioni ai Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București precum Anișoara STANCIU, Marian DRĂGULESCU,  Ana – Maria Popescu (Brânză), Sandra IZBAȘA, Roxana COGIANU, Pavel POPESCU și Roxana BÂRLĂDEANU.

În acest an, în premieră, s-au acordat: Premiul pentru cel mai vârstnic alergător – domnului Victor IAMANDI, 80 de ani şi Premiul pentru cea mai vârstnică alergătoare oferit doamnei Lucia RADU, 85 de ani.

Premiul special – un salt cu paraşuta în tandem, oferit de Asociaţia Club Sportiv TNT Brothers câștigătorului tombolei organizate la acest eveniment, a fost înmânat de către comandantul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București, colonel Cristian PETREA.

 

Distribuire social media