Victorie cu bonus pentru steliști

Echipa de rugby Steaua București a obținut un succes de moral în fața eternei rivale, Dinamo București, cu scorul de 27-15 (7-3). Formația militară a început jocul cu dominare teritorială accentuată, dar și cu o apărare ermetică.

Primul eseu l-a marcat fundașul Melinte, la o fază la care Eseria Vueti a pătruns, a grupat în jurul lui cinci adversari, după care a dat o superbă pasă din placaj, pentru încercarea care a deschis tabela. Același Melinte a transformat, iar gazdele au marcat înainte d epauză dintr-o penalitate.

În repriza secundă, jocul foarte bun al steliștilor a generat și alte puncte pe tabela de marcaj. Mai întâi Bencea a fost omul care a plonjat în eseu, după un efort colectiv al grămezii ordonate, la o fază la care Steaua evolua în 14, după un cartonaș galben. Dinamoviștii au revenit, au înscris un eseu și s-au apropiat la 12-10 pe tabelă. Doroftei a fructificat o altă frumoasă acțiune cu mai multe combinații, iar Boldor a transformat.

Eseul al patrulea a fost înscris de aripa Ionuț Dumitru, dar Boldor a irosit transformarea. La 24-10, băieții lui Dănuț Dumbravă s-au relaxat și au primit un eseu a cărui transformare a fost ratată, balonul lovind stâlpul vertical. Puți în gardă, roș-albaștrii au fructificat prin Boldor o lovitură de pedeapsă ducând tabela la 27-15, suficient pentru securizarea bonusului ofensiv.

După 6 runde, Steaua este lider în clasamentul Superligii Naționale, cu 28 de puncte, linia statistică incluzând numai succese, dintre care patru cu bonus ofensiv.

Distribuire social media